Desene Animate: The Centurions (1986)

În anii ’90, pe Cartoon Network, printre zecile de seriale de desene animate de acţiune (cum ar fi Defenders of the Earth, BlackStarr, Spiral Zone, Swat Cats, Galtar And The Golden Lance, Thundarr the Barbarian, etc.) cel mai mult îmi plăcea serialul The Centurions.

centuri1

The Centurions a fost o animaţie Sci-Fi cu episoade de cate 30 de minute. A început, în 1986, ca o miniserie de 5 episoade, care apoi a fost urmată de o serie de 60 de episoade. A fost produs de Ruby-Spears Productions şi animat în Japonia de Sunrise Inc. designul fiind conceput de legendele benzilor desenate Jack Kirby şi Gil Kane. Scenariul a fost scris de mai multi autori, în special scriitori de SF, cum ar fi Gerry Conway, Michael Reaves şi Marc Scott Zicree.

Ceea ce mă surprinde la The Centurions, este că au avut un personaj feminin, Kristal Kane, ca personaj principal şi lider al echipei ceea ce era destul de rar întâlnit în lumea de desenelor animate de acțiune produse în acei ani.

Inspirată de tatăl ei, care a fost un erou, Crystal Kane, a pus bazele unei echipe de specialisti pentru a lupta împtriva lui Doc. Terror, a pertenerului său Hacker și împotriva armatelor lor de roboţi. Pentru a asigura succestul in fiecare confruntare, echipa The Centurions poartă costume speciale care permit ataşarea aprope oricarui tip de armament sau echipament electronic sau industrial, devenind jumatate om, jumatate maşină

Echipa lui Crystal Kane este compusă iniţial din 3 oameni:

Max Ray – expert în misiuni acvatice.

Jake Rockwell – expert în misiuni terestre.

Ace McCloud – expert în misiuni aeriene

Mai tărziu echipa se extinde cu încă doi specialisti:

Rex Charger – expert în programare

John Thunder – expert în infiltrare

Echipa a avut, de asemenea şi doup animale, Shadow, un câine echopat si el cu un ham special asemănator cu costumul purtat de echipă și urangutanul Lucy.

Punând accentul pe acțiune sci-fi, The Centurions are aprope în fiecare episod lupte rapide cu vehicule terestre, acvatice şi aeriene ceea ce îl facea desenul animat perfect, în ochii mei de copil. De asemenea, fiecare episod The Centurions a inclus o scurtă lecție despre astronomie și spațiu, prezentată la final într-o bulă 30 de secunde.

The Centurions a inspirat, de asemenea, o serie de jucarii, ca aprope toate serialele de desene animate din acea perioadă:

toys2

Pentru mai multe imagini cu jucăriile The Centurions, daţi click aici

Dar ceea ce mi se pare suprinzător, este că The Centurions a inspirat şi o serie de benzi desenate publicate de DC Comics, care, din păcate, nu a avut succes, fiind publicate doar 4 numere:

cover centurions

Daca doriţi să vedeti şi celelalte coperţi la benyile desenate The Centurions, vă rog să daţi click aici

În continuare va invit să va uitaţi la primele 5 episoade din The Centurions


Centurions – 01 – The Sky is on Fire de oldtoons

Centurions – 02 – Battle Beneath The Sea de oldtoons

Centurions – 03 – An Allien Affair de oldtoons

Centurions – 04 – Found, One Lost World de oldtoons

Centurions – 05 – Sand Doom de oldtoons

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back