Filme animate: Journey Back to Oz (1974)

Anul acesta am avut un nou film inspirat din clasica poveste “Vrajitorul din Oz“, scrisa de catre Frank Baum. Povestea lui Dorothy, Toto, Leul sau Omul de Tinichea a inspirat generatii intregi de regizori si animatori iar, in 1974, a venit si randul companiei Filmation sa realizeze o animatie bazata pe cea de a doua carte a lui Baum, “The Marvelous Land of Oz“.

journey back to oz

Ce m-a atras la acest desen animat, pe langa faptul ca este produs de catre Hal Sutherland, este faptul ca vocea lui Dorothy este data de Liza Minelli, celebra fata a lui Judy Garland care a jucat-o pe Dorothy in filmul muzical din 1962. Mai mult decat atat, este pentru prima oara cand Liza canta intr-un film asa ca putem spune lejer ca “Journey Back to Oz” este un important reper in lumea animatiei. Pe langa ea puteti recunoaste si vocea lui Mickey Rooney (Sperietoarea de ciori) si cea a inconfundabilului Mel Blanc.

journey_back_to_oz

Povestea incepe cu reintoarcerea lui Dorothy si a lui Toto in magicul taram al lui Oz. Aici ei intalnesc noi personaje fantastice, Pumpkinhead si calul Woodenhead Stallion III, si se lupta cu Mombi (verisoara celor doua vrajitoare malefice din prima carte) si a ei armata de elefanti magici, pentru a scapa iar tara lui Oz de tirania unei vrajitoare rele. Glinda, Omul de Tinichea, Sperietoarea de Ciori si Leul cel Fricos sunt si ei prezenti pentru a o ghida pe Dorothy in misiunea ei.

Din pacate succesul de box office nu a fost cel asteptat, dar filmul a rulat ani la rand pe diverse televiziuni intr-un format extended care includea si un segment live-action cu Bill Cosby in rolul Vrajitorului. Aceasta versiune nu este disponibila momentan, dar mai jos aveti intregul film animat “Journey Back to Oz” asa cum a fost el difuzat in original.

Va promit ca voi reveni si cu alte desene animate inspirate din frumoasa poveste a lui Dorothy, Toto si taramul lui Oz. Pana atunci insa, va invit la film. Vizionare placuta!
Voci:

Liza Minnelli – Dorothy
Paul Lynde – Pumpkinhead
Herschel Bernardi – Woodenhead
Ethel Merman — Mombi
Mickey Rooney – the Scarecrow
Danny Thomas – the Tin Man
Milton Berle – the Cowardly Lion
Rise Stevens – Glinda
Jack E. Leonard – the Signpost
Margaret Hamilton – Aunt Em
Paul Ford – Uncle Henry
Larry Storch – Amos
Dallas McKennon – Omby Amby
Mel Blanc – Mombi’s Crow

Regizor: Hal Sutherland

Producatori:
Preston Blair
Fred Ladd
Norm Prescott
Lou Scheimer

Scenaristi:
Fred Ladd
Norm Prescott
Bernard Evslin

WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back