Desene animate: Princess Tenko and the Guardians of The Magic

Din seria “desene animate uitate“, astazi avem seria Princess Tenko and the Guardians of The Magic, un show animat care a durat doar un sezon (13 episoade) si care a rulat, in original, intre 1995 si 1996.

logo

Princess Tenko (pe numele ei real Mariko Itakura) este o cunoscuta cantareata, regizoare si magician care se bucura de multi ani de succes in Japonia. Animatia este bazata pe numerele sale de magie, la sfarsitul fiecarui episod existand chiar un segment live action unde ea prezinta un numar de magie care poate sa fie usor realizat si acasa.

Animatia a fost realizata de catre Saban si incepe cu aparitia unei tinere magician care este invitata, de catre un batran denumit Hikita Tenko, sa participe la cursurile de magie ale scolii acestuia. Tot el ii prezinta fetei o cutie magica care contine niste nestemate magice: Starfire. Fiecare dintre ele are o putere magica aaprte iar rolul batranului Tenko este sa le protejeze.

Tanara devine repede cel mai bun elev al scolii de magie si un magician desavarsit, iar Hikita o numeste pe ea urmatorul gardian Tenko, chiar inainte de a muri. Aceste lucruri ii creaza insa probleme tinerei Tenko mai ales din partea celor doi frati gemeni, Jana si Jason, care doresc sa fure pietrele magice. Reusesc sa ia doua dintre ele, Amber Starfire si Ruby Starfire, care, in momentul in care sunt tinute in mana si cuvantul “Starfire!” este rostit, dau diverse puteri posesorului lor. Astfel Jana dobandeste puterea focului iar Jason intra in posesia unui scut magic cu puteri hipnotice. Cei trei pornesc o lupta incrancenata care duce la distrugerea cutiei si imprastierea pietrelor in timp si spatiu. Acum este de datoria Printesei Tenko si a Gardienilor Magiei sa gaseasca toate pietrecele si sa ii impiedice pe cei doi frati sa puna mana pe ele si pe puterea lor.

Gardienii Magiei sunt:
– Princess Tenko
– Bolt
– Hawk
– Steel
– Ali

Desi seria parea promitatoare, ea nu a avut succesul asteptat si a fost anulata dupa doar 13 episoade. inainte de acest lucru insa, Mattel a creat o mini serie de figurine (6 inch) care contine sase personaje feminine si doua animale.

Photo credit

Daca sunteti fani ai figurinelor si jucariilor din anii 80-90 atunci sigur ati observat o asemanare intre aceste figurine si cele cu She-Ra, Princess Gwenevere (Starla) and the Jewel Riders si chiar Wonder Woman and the Star Riders (o serie care nu a depasit faza de prototip, realizata tot de catre Mattel, dar care a atins statut de “what if” printre colectionarii de jucarii). Jucariile nu sunt foarte greu de procurat asa ca, daca le doriti in colectie, aveti sanse sa le gasiti la preturi foarte bune. Eu una deja imi numar banii. :))

Daca cumva vi se par cunoscute aceste desene animate, va pot spune ca au rulat la noi pe Fox Kids, iar mai jos aveti primul episod plus un link cu restul episoadelor.

Vizionare placuta!

Vedeti toate episoadele AICI.

WIKI

Tag-uri:

  • Ce de amintiri m-au napadit!!! Miss FOX KIDS!!!!!

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back