Challenge of the GoBots (1984)

Inainte ca lumea sa faca cunostinta cu Transformers, au exista The GoBots. Lansata in 1984 de catre Hanna si Barbera, seria Challenge of the GoBots a fost bazata pe jucariile GoBots realizate de catre Tonka incepand cu 1983, dupa o serie japoneze de jucarii denumita Machine Robo (マシンロボ). Astazi se implinesc 28 de ani de la lansarea primelor episoade asa ca avem un motiv perfect pentru a discuta despre originile uneia dintre cele mai indragite francize actuale.

Desenele animate Challenge of the GoBots au fost lansate printr-o mini serie de 5 parti care a fost difuzata in premiera pe 29 octombrie 1984. Succesul acestei mini serii a determinat producatorii sa lanseze un serial in toata regula in toamna anului urmator, urmand ca Hasbro sa cumpere Tonka in 1991 si sa incorporeze universul GoBots in franciza Transformers.

Actiunea se petrece pe planeta GoBotron unde, in urma cu mii de ani, traia o rasa umanoida pe nume GoBings. Pacea domnea pe planeta si toti convietuiau in liniste, dar, o grupa terorista pe nume Renegades, incepe un razboi civil devastator. Din nefericire acest razboi duce la coliziunea unui asteroid urias cu planeta GoBotron iar GoBings sunt dusi pana la nivelul de extinctie. Pentru a salva rasa, un om de stinta, denumit apoi Last Engineer/Ultimul Inginer, decide sa inlocuiasca parti ale corpului uman cu masini ca apoi sa faca pasul urmator transferand complet constiinta GoBings in trupurile mecanice ale unor roboti care devin astfel GoBots. Odata incheiata aceasta tranzitie, robotii sunt trecuti prin masinatia Modifier si dobandesc abilitatea de a se transforma in diferite vehicule.

Seria prezinta batalia dintre cele doua tabere rivale, GoBots si Renegates, cu accent mai mare pus pe liderii lor: Leader-1, Turbo and Scooter (GoBots) vs. Cy-Kill, Cop-Tur and Crasher (Renegates). In total au fost produse 65 de episoade iar Warner Archive, care detine acum drepturile pentru animatiile Hanna si Barbera, a lansat mini seria originala pe DVD.

In 1986 a fost realizat si un film animat denumit GoBots: Battle of the Rock Lords, realizat de catre Clubhouse Pictures. Filmul prezinta aparitia unor noi personaje, Rock Lords, care vin sa caute ajutorul GoBots pentu a putea scapa planeta lor de catre maleficul Rock Lord Magmar. Discutia insa este surprisa de catre Renegade Fitor iar lucruile se complica intr-un mod neasteptat…

Rock Lords au beneficiat la randul lor de o serie de action figures si jucarii din partea Tonka iar mai jos aveti o reclama cu ele.

Ca sa celebram aniversarea acestui frumos desen animat va invitam sa vizionati mai jos povestea robotilor GoBots si a prietenilor Rock Lords. Evident ca vrem sa va stim parerea mai ales vrem sa stim daca va place mai mult aceasta franciza decat cea cu Transformers. Personal imi plac ambele, dar in mod clar Transformers este un pas inainte, cel putin, fata de GoBots. Si ca idee generala si ca atentie la detalii. Voi ce parere aveti?


WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back