Benzile desenate ale copilariei: “Aventurile lui Mac, integrala din Arici Pogonici 1966-1976”

Pe langa desenele animate de la TVR1 si TVR2, copilaria noastra, a celor care am crescut in perioada comunista, a fost profund marcata si de benzile desenate realizate de mari artisti romani si publicate in diverse reviste precum Cutezatorii sau Arici Pogonici. Am acasa o colectie frumoasa de benzi desenate din perioada anilor 60-90 si de abia astept sa adaug in ea si albumul “Aventurile lui Mac, integrala din Arici Pogonici 1966-1976” care se va lansa marti, 6 noiembrie, de la ora 18:30, la Librăria Engleză Anthony Frost. Este pentru prima dată când poveştile din celebra revista pentru copii, Arici Pogonici, care a apărut lunar în perioada 1957-1979, sunt prezentate sub forma unui album.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, lansat şi promovat sub titulatura Muzeul Benzii Desenate de artistul Alexandru Ciubotariu. Continuând eforturile iniţiale ale Muzeului Benzii Desenate, proiectul actual îşi propune să readucă în prim-plan lucrări de BD care prezintă “riscul” de a fi uitate. De data aceasta, este vorba despre integrala aventurilor lui Mac publicate în revista Arici Pogonici între anii 1966 şi 1976 şi desfăşurate în peste 150 de plaşe. Create de tandemul Lucia Olteanu (texte) şi Livia Rusz (desene), aventurile lui Mac au rămas în conştiinţa pasionaţilor ca una dintre cele mai frumoase serii din istoria benzii desenate româneşti.

Albumul apare într-o ediţie limitată de 50 de exemplare semnate şi numerotate de ilustratoarea Livia Rusz, care se întoarce în ţară pentru a fi prezentă la eveniment – o premieră pentru lansările de BD din România post-comunistă. Albumul va fi disponibil exclusiv la Libraria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45), iar lansarea sa de marţi va fi însoţită de o expoziţie cuprinzând câteva extrase din povestea lui Mac din Arici Pogonici.

Tag-uri:

 • mony

  unde as putea sa revad lidia in jurul lumi ep 50 ca tare mult mias dori va rog din suflet datimi un raspuns

 • Ada

  Vom incerca sa il reurcam noi.

 • Adi

  Buna …de unde as putea sa cumpar acest album.Multumesc .adresa de e-mail lotus7thebas@yahoo.it

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back