Animatia pierduta: Redux Riding Hood by Steve Moore/Disney

In 1995 Disney TV Animation si regizorul Steve Moore au realizat un film de animatie de scurt metraj bazat pe clasica poveste a Scufitei Rosii. Daca povestea este clasica, abordarea lui lor nu este. Scenaristul Dan O’Shannon (pe care multi il stiti ca producatorul executiv al serialului Modern Family) a creat o poveste alternativa in care Lupul este obsedat de incapacitatea sa de a o fi prins pe Scufita Rosie si se decide sa construiasca o masina a timpului pentru a se intoarce in timp si a repara “greseala”.

In 1997 filmul este onorat cu o nominalizare la premiile Oscar, sectiunea Best Animated Short Film, dar a fost foarte rar oferit spre vizionare dupa acest eveniment. Zilele aceasta regizorul Steve Moore a publicat in intregime animatia pe blogul sau si a povestit in amanunt cum s-a ajuns la creerea acestei mici comori a animatiei americane.

Stiu ca nu este intocmai genul de animatie la care va asteptati de la Disney, dar ne-ar placea sa stim de la voi ce impresia v-a lasat “Redux Riding Hood“.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back