Sekai Meisaku Dōwa: Aladdin to Mahō no Lamp (1982)

Daca ar trebui sa aleg mai multe basme clasice care mi-au marcat copilaria atunci cu siguranta as alege povestea lui Aladdin si a magicei sale lampi care ii implinea orice dorinta. M-am uitat de sute de ori la varianta Disney a basmului, dar am incercat sa caut si orice alta varianta animata, si numai, a acestei minunate povesti.

Azi vreau sa va fac cunostinta cu anime-ul Sekai Meisaku Dōwa: Aladdin to Mahō no Lamp realizat de catre Toei Animation in 1982 ca parte a seriei World Children’s Classics/World Masterpiece Fairytales. Din aceasta serie mai fac parte Wild Swans, Degetica si Twelve Months.

Filmul respecta povestea originala si ni-l prezinta pe tanarul Aladdin care isi traieste viata pe strazile orasului furand fructe si mancare pentru a putea supravietui. Un vrajitor misterios apare intr-o zi si ii ofera bani lui Aladdin pentru ca acesta sa intre intr-o pestera si sa aduca o lampa fermecata. Dar lucrurile nu decurg conform planurilor vrajitorului…

Daca v-am facut macar putin curiosi va invitam sa urmariti filmul de mai jos si sa ne spuneti daca va place aceasta versiune a basmului lui Aladdin. Vizionare placuta!

Regizor: Yoshinori Kasai
Scenariu: Akira Miyazaki
Muzica: Godiego, Katsuhiro Tsubonou, Yukihide Takekawa
Animatie: Shinya Takahashi

ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back