Marcelino Pan y Vino (2000)

Am fost rugati de catre un cititor sa publicam un articol si despre acest dragut anime realizat dupa celebra poveste scrisa de catre José Maria Sanchez-Silva. Realizat in 2001 de catre Nippon Animation, “Marcelino Pan y Vino” este povestea unui baietel de 5 ani, orfan, care a fost abandonat imediat dupa nastere in fata unei manastiri Franciscane. El creste printre calugarii de acolo si devine un baiat inteligent, spiritual, cu un suflet bun si o curiozitate iesita din comun. Prietenii lui sunt si animalele, Marcelino avand un dar special, acela de a vorbi cu animalele. Un alt personaj cu un dar special este Candela, o simpatica tigancusa de 15 ani care are abilitatea de a se detasa de umbra ei care devine un fel de dublura a sa. Candela si a sa umbra sunt tot timpul acolo pentru Marcelino si il ajuta in nenumarate randuri.

Curiozitatea lui Marcelino il duce printr-o multime de intamplari, dar cea mai induiosetoare este intalnirea dintre micutul baietel si “barbatul crucificat si ranit” din pod (o statuie a lui Isus Christos) care ii provoaca o mare tristete si compasiune. Pentru ca imaginea barbatuluii intra adanc in inima baietelului, acesta se decide sa ii aduca zilnic o cana de vin si niste paine si sa ii povesteasca toate secretele sale.

Povestea lui Marcelino a impresionat o multime de copii si maturi si a devenit un clasic atat al literaturii cat si al animatiei si cinematografiei. Seria de fata numara 26 de episoade a cate 25 de minute fiecare, dar va recomandam cu caldura sa vizionati si filmul live-action realizat in 1955 de catre regizorul spaniol Ladislao Vajda. Daca v-am facut curiosi sau nostalgici povestindu-va de acest desen animate va invitam sa urmariti clipul de mai jos. Suntem sigure ca o sa va faca placere. ;) Vizionare placuta!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back