Animaniacs (1993)

Multi dintre voi, atunci cand se gandesc la Steven Spielberg, se gandesc automat la Jurasic Park, Indiana Jones sau Men in Black. Noi ne gandim si la Animaniacs si Tiny Toon Adventures. Animaniacs este a doua serie animata iesita din colaborarea lui Spielberg cu Warner Bros la inceputul anilor ’90. Ca orice desen animat din acea perioada (are dreptate Wikipedia cand spune ca aceasta perioada a fost un fel de renastere a animatiei pentru copii) a atras atat un public tanar cat si unul matur prin umorul tipic desenelor animate, subiectelor diverse inspirate din istorie, matematica, stiinta si multitudinea de personaje multicolore. Fiecare episod era format din 3 povesti scurte, fiecare dedicat unui alt grup de personaje.

Personajele principale sunt fratii Warner, Yakko, Wakko si Dot Warner, care locuiesc in orasul Burbank. Cei trei au fost personaje animate in anii ’30, dar au fost inchisi in turnul de apa Warner Bros. si au reusit de abia acum sa evadeze. ;)) Odata evadati ei ii intalnesc pe faimosii soricei Pinky and the Brain, pe Dr. Otto Scratchansniff si pe asistenta sa Hello Nurse, pe batranul Slappy Squirrel, precum si alte personaje ale universului Warner Bros.: Rita si Runt, Buttons si Mindy, Chicken Boo, Flavio si Marita (The Hip Hippos), Katie Ka-Boom, The Goodfeathers sau Minerva Mink.

Show-ul a avut succes atat la public cat si la critici, el castigand numeroase premii precum doua Daytime Emmy Awards la categoriile “Outstanding Achievement in Music Direction and Composition” si “Outstanding Original Song“. Succesul seriei a determinat producatorii sa lanseze si o serie de benzi desenate (1995-2000 la DC Comics), mai multe jocuri video cat si o serie de albume de muzica lansate impreuna cu Time Warner Kids.

Stiu ca multi dintre copii anilor ’90, ca sa zic asa, au crescut cu aceste personaje asa ca sper ca o sa va faca placere sa urmariti primul episod al seriei lansat pe data de 13 septembrie 1993. Vizionare placuta!

Tag-uri:

  • alex

    BRAVO ! Asa te vreau ! Chiar ma intrebam de ce n-ai scris despre ei…Animaniacs sunt cele mai tari desene animate !

  • Ada

    Mai uitam si noi uneori. :P Din acest motiv va avem pe voi sa ne trageti de urechi cand nu am scris despre vreun desen animat.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back