M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand) 1985

De mult imi tot zic ca trebuie neaparat sa scriu acest articol deoarece M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand) a fost unul dintre cele mai populare serii de desene animate din anii ’80. Cu o serie de action figures, produse de catre Kenner, in spate, M.A.S.K. a devenit instant un hit printre tinerii baieti.

Studiourile care au realizat seria sunt putin cunoscute. KK C&D Asia, Studio Juno, Studio World, Ashi Production nu ne spun multe, dar casa de productie, DIC Enterprises Inc., a devenit cunoscuta cu ajutorul unor seriale precum Captain Planet and the Planeteers sau The Real Ghostbusters. In 1985 se naste seria M.A.S.K. ca raspuns la foarte popularele francize G.I. Joe si Transformers.

Actiunea se petrece pe Pamant unde exista o organizatie care avea grija ca toti sa traiasca in pace. Andy Trakker este inginer si om de stiinta si se ocupa de realizarea mai multor arme menita sa apere Pamantul de inamici. Lucra impreuna cu Miles Mayhem, un tanar avid dupa putere si publicitate. Acesta se satura sa mai lucreze sub protectia anonimatului si il ucide pe Andy. Fuge apoi cu o jumatate din schitele acestuia si infinteaza organizatia V.E.N.O.M. (Vicious Evil Network of Mayhem). Matt isi gaseste fratele mort si hotaraste sa lupte impotriva lui Miles formand M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand) cu cealalta jumatate din schitele fratelui sau.

Seria de desene animate a durat doar 2 sezoane, dar seria de jucarii a avut succes mult mai mare, fiind produsa intre 1985 si 1988. A existat si o serie de benzi desenate, produsa de catre firma Kenner si distribuita impreuna cu masinile din prima serie de jucarii.

In 1987 au fost create si 3 seturi de jocuri pe computer, realizate de catre firma engleza Gremlin Graphics. Mai jos aveti un clip cu acest joc. Mi se pare super amuzant sa vezi cum aratau primele jocuri pentru computer. :P

Mai multe informatii despre aceasta super franciza gasiti AICI si AICI. Si pentru ca suntem blog de desene animate va oferim, pentru inceput, primul episoad ale seriei animate. Vizionare placuta!

Producatori: DIC Enterprises, Inc
Voci: Brendan McKane
Mark Halloran
Graeme McKenna
Doug Stone
Sharon Noble
Brennan Thicke
Brian George

WIKI

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back