Goofy Gophers

I-am gasit!! Nici nu va inchipuiti de cand ii caut. Aveam o vaga amintire despre o pereche de rozatoare (stiam ca nu este vorba de Chip si Dale), care aveau un mod de vorbire foarte pretios (British style), dar fara alta informatie nu reuseam sa-i gasesc. Acum unul dintre piticii care-mi tropaia pe creier este rezolvat si pot sa rasuflu usurata :)).

Popandaii Mac si Tosh (;)) )sunt produsul Warner Bros. pentru Looney Tunes si Merrie Melodies, si au aparut pentru prima data in episodul numit chiar The Goofy Gophers in anul 1947. Conceptul i-a apartinut lui Robert Clampett dar acesta n-a apucat sa regizeze niciun episod cu cei doi, el parasind studioul inainte sa se inceapa productia. Regia a fost preluata de Arthur Davis, apoi de catre Robert McKimson si mai tarziu de Friz Freleng.
Indiferent de cel care a stat la carma regiei desenelor in care sunt protagonisti cei doi, caracterul personajelor a fost pastrat, iesind in evidenta nu neaparat prin comicul situatiilor cat prin comicul vorbirii si al comportamentului. La inceput adversarul lor a fost un caine fara nume sau cainele Barnyard Dawg din seria Foghorn Leghorn dar in 1954 acesta inceput sa se schimbe in persoanele lui Elmer Fudd sau Daffy Duck.
Dupa inchiderea studioului in 1969 cei doi au fost uitati pentru o buna perioada de timp dar in ultimii ani au fost readusi la viata in alte productii Warner: Space Jam, Who Framed Roger Rabbit, The Looney Tunes Show.
Sa mai spunem ca vocea lui Mac a fost facuta de celebrul Mel Blanc, iar vocea lui Tosh i-a apartinut lui Stan Freberg.

Pentru inceput va las desenul animat in care au debutat Mac si Tosh si anume “The Goofy Gophers” dar promit ca voi reveni cu ei pentru ca sunt mult prea “pretiosi” ;)

Credite
Regie: Arthur Davis
Scenariu: Warren Foster
Voci: Mel Blanc, Stan Freberg
Muzica: Edward Selzer
Animatie: Cal Dalton, Don Williams, Manny Gould, J.C. Melendez
Studio: Warner Bros. Cartoons
Distribuit de: Warner Bros. Pictures
Premiera: 25 ianuarie 1947
Durata: 7 minute

Image and video credit: Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back