The Greatest Adventure: Stories from the Bible (1985)

Sunt sigura ca nu exista copil al anilo ’90 care sa nu fi urmarit seriile anime “Cartea Cartilor” si “Casa Zburatoare“. Cele doua seriale au prezentat, intr-un mod frumos si accesibil, povestile Bibliei multor copii si s-au bucurat de mare succes.

In 1985, la cativa ani dupa lansarea anime-urilor mai sus mentionate, Hanna si Barbera lanseaza seria “The Greatest Adventure: Stories from the Bible” in care tinerii studenti Derek, Margo si Moki calatoresc inapoi in timp si sunt partasi la unele dintre cele mai importante evenimente descrise in Biblie. Povestea incepe in momentul in care Derek si Margo pleaca intr-o expeditie arheologica impreuna cu o echipa consacrata de arheologi. Acolo il intalnesc pe beduinul Moki cu care se imprietenesc imediat. Intr-o zi cei trei prieteni gasesc o usa ascunsa, pe unul dintre situri, si cand o deschid cad intr-o pestera misterioasa, plina de artefacte ale unei civilizatii pierdute. Acolo se afla si o poarta magica cu ajutorul careia poti calatori in timp. Astfel ei se intorc in timp si asista, fara sa se implice, la nasterea lui Isus sau la alte eveniment biblice importante.

Seria s-a incheiat in 1993 desi are doar 13 episoade. Seria a fost distribuita pe VHS si DVD, dar nu a ramas asa de puternic in amintirea oamenilor precum “surorile” anime. Mai jos aveti primul episod al seriei, celelate putand fiind urmarite AICI.

Vizionare placuta!


WIKI

Tag-uri:

 • dr

  desenele astea gen cartea cartilor sunt niste porcarii..induc mesaje subliminale copiilor..biblia e o poveste..nici macar o legenda nu e

 • Ada

  Fiecare cu parerea si credinta lui. :)

 • fan disney

  destul de frumoase,dar totusi imi plac mai mult cele doua anime`uri..cartea cartilor si casa zburatoare:)

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back