The Black Cauldron (1985)

Toamna vine, iar eu am tras o raceala zdravana de la aerul conditionat. :( Da, inca am intalnit un loc in care era folosit. :( Dar o raceala este intotdeauna un motiv bun pentru un film Disney, nu? :D The Black Cauldron este o animatie produsa in 1985 si bazata pe cartile lui Lloyd Alexander, The Chronicles of Prydain.

Povestea se petrece in taramul Prydain unde se afla o mica ferma denumita Caer Dallben. Acolo traiesc Taran si stapanul sau, Dallben. Primul este un tanar visator care doreste ca intro zi sa devina un mare razboinic, iar Dallben este un batran magician (are 379 de ani!) a carui misiune, pe langa cea de a-i fi mentor lui Taran, este sa protejeze porcul-oracol pe nume Hen Wen. Porcul este dorit cu ardoare de catre regele Incornorat (Horned King) care este convinsa ca mica lighioana ii va arata drumul catre magicul Black Cauldron. Se spune ca acesta are puterea de a trezi o armata invincibila de razboinici. Regele reuseste sa o prinda pe purcea, dar Taran o elibereaza intrand in castelul regelui ajutat de catre Gurgi.

Reuseste sa o elibereze pe Hen Wen, dar este prins de catre fortele lui Horned King. Speranta lui este frumoasa printesa Eilonwy care cauta si ea o cale de a evada din temnitele intunecate. Cautand amandoi o cale de iesire, descopera un mormant antic al unui rege din vremurile de mult apuse. Taran gaseste in acest mormant o sabie magica care il ajuta sa devina razboinicul neinfricat din visele sale. Reusesc astfel sa evadeze din castel insotitit si de…. Dar aici, evident, povestea mea se incheie pentru a nu va rapi placerea de a urmari acest frumos film Disney. :D

Vizionare placuta va doresc!

Regizori: Ted Berman, Richard Rich
Producatori: Joe Hale, Ron Miller
Narator: John Huston
Voci: Grant Bardsley
Susan Sheridan
Freddie Jones
Nigel Hawthorne
John Hurt
John Byner
Data lansare: 24 iulie 1985
Site oficial
WIKI
IMDB

Trivia:
1. Pentru acest film a fost inventata o noua metoda de a transfera desenele pe foile acetata. Procesul se numeste APT.
2. A fost unul dintre primele filme care a folosit CGI.
3. Filmul a suferi la box office din cauza scenelor mai violente. Din acest motiv a primit si rating PG (Parental Guidance Suggested).
4. In 1986 Sierra On-Line a lansat un joc video dupa acest film.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back