Tom si Jerry – seria Muschetarilor

Stiati ca iubitele personaje Tom si Jerry au o serie a muschetarilor? Ei bine, eu nu … sau cel putin nu realizam acest lucru desi cred ca am vazut aproape toate desenele animate cu cei doi.
Descoperirea mea a venit de la o joaca cu al meu Spot, joaca in care am folosit expresia “Touché, pussycat!” (chiar daca Spot e catel are cateodata apucaturi de pisica asa ca il mai alint astfel ;)) ). Folosind expresia asta mi-am adus aminte ca ea vine dintr-un desen animat cu Tom si Jerry asa ca m-am pus pe cautat. Asa am descoperit ca desenul respectiv nu este singurul in care Jerry apare ca muschetar, iar Tom ca soldat in garzile cardinalului, ci mai sunt inca trei asemenea desene animate care au fost numite neoficial “seria Mushetarilor”.

Primul dintre ele a aparut in 1951, se numeste “The Two Mouseketeers” si a castigat Premiul Oscar la categoria Best Short Subject: Cartoons. Pe langa Tom si Jerry in el apare si micutul soricel Nibbles (sau Tuffy in alte episoade) neindemanatic, vorbitor de franceza si “responsabil” pentru expresiile “Touche, pussy cat!“, “Pauvre, pauvre, pussycat” si “C’est la guerre.”

Al doilea desen animat, numit chiar “Touché, Pussy Cat!“, a avut premiera in 1954 si se poate lauda “doar” cu o nominalizare la Premiul Oscar. Desenul este un prequel al celui din 1952 si arata cum micutul Nibbles a ajuns sa fie muschetar…. sau mouseketeer ;))

Tom and Chérie” are premiera un an mai tarziu, in 1955, si il are in centru atentiei pe micutul Nibbles, care invata sa fie un brav muschetar dar nu pentru vreo misiune importanta ci pentru a livra scrisorile de amor ale lui Jerry.

Ultimul desen animat din seria muschetarilor se numeste “Royal Cat Nap” si a avut premiera in 1958. Scenariul acestuia seamana foarte mult cu cel din Quiet Please! doar ca cel care trebuie sa doarma este regele si nu buldogul Spike.

Toate cele patru desene animate au fost regizate de William Hanna si Joseph Barbera, produse de Fred Quimby (cu exceptia ultimului care a fost produs de Hanna si Barbera) si insotite de muzica lui Scott Bradley.

IMDb 1, 2, 3, 4

Image and video credit: Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back