Filmation’s Shazam! (1981)

In anul in care faceam si eu ochi si imi incepeam minunata copilarie, Filmation realiza o mini serie de desene animate bazata pe personajul de benzi desenate Captain Marvel. Desi numele v-ar putea determina sa va ganditi la un personaj din universul Marvel, supereroul nostru a vazut lumina tiparului in 1939 sub egida Fawcett Comics, ca apoi sa fie publicat de catre DC Comics. Mai multe despre el v-am povestit AICI.

SHAZAM Intro

Vezi mai multe video din animatie

Filmation realizase cu cativa ani in urma si seria live-action care il avea ca personaj principal pe Billy, un reporter tv caruia ii sunt daruite puteri magice si supraomenesti de catre vrajitorul Shazam. Astfel el devine noul luptator al dreptati, fiind ajutat de catre sora lui, Mary, care, la randul ei, a primit puteri supraomenesti. Cei doi se transforma in supereroi in momentul in care rostesc numele magic al vrajitorului. Puterile lor sunt cele ale zeilor si eroilor antici: intelepciunea lui Solomon, puterea lui Hercules, rezistenta lui Atlas, maretia lui Zeus, curajul lui Ahile si agilitatea lui Mercur.

Alaturi de cei doi frati este si Freddy, un tanar care il admira mult pe captain Marvel si care se transforma, la randul lui, in Captain Marvel JR atunci cand rosteste numele idolului sau. cei trei lupta impotriva unor personaje malefice ca Doctor Sivana, Mister Mind, Black Adam, Mister Atom, Ibac si multi altii. Din nefericire serialul a beneficiat doar de 13 episoade, intrand astfel in categoria desenelor copilariei care desi nu au avut succes, merita vazute.

Va invit acum sa vizionati un episod al acestei serii si promit ca voi reveni si cu restul episoadelor. Vizionare placuta si un inceput de weekend frumos va doresc!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back