Concurs “Tangled” ultima zi!

Asa cum stiti deja aceasta este ultima zi in care puteti castiga minunatele premii de la Disney “Tangled”. Puteti castiga 4 premii amuzante si incitante:

– doua invitatii duble pentru a treia saptamana dupa premiera (asta inseamna incepand cu 28 ianuarie).
– in al doilea rand avem doua seturi de materiale promotionale:
* ceas de mana, semn de carte, sticker, set pix + post it
* ceas de mana, semn de carte, sticker, abajur lampa hartie

Tot ce trebuie sa faceti e sa ne spuneti care este cea mai frumoasa amintire a voastra legata de filmele de animatie produse de Disney. Mai aveti timp pana astazi, la ora 0. Succes!

Nu va speriati ca trebuie sa faceti ceva greu pentru a castiga premiile. Ganditi-va cat de greu ii este lui Rapunzel. Toate fetele își iubesc părul și îl îngrijesc pentru a avea acea strălucire de invidiat. Imaginează-ți cum este să ai grijă de 21m de păr, cu tot ceea ce presupune îngrijirea acestuia. Rapunzel, tânăra noastră rebelă, protagonista filmului de animație DisneyO poveste încâlcită” ce a avut premiera pe 7 ianuarie 2011, face acest lucru în fiecare zi de când se știe. Personaj de poveste, Rapunzel a fost nevoită să învețe lucruri și trucuri despre cum să aibă grijă de părul său, iar astăzi s-a hotărât să ne dea şi nouă câteva informaţii.

Astfel, pentru desenarea lui Rapunzel s-a folosit o tehnologie avansată ce i-a permis acesteia să arate și să se miște ca o adolescentă obișnuită. Cu ajutorul unor noi platforme grafice, chiar și părul magic al protagonistei a putut fi animat, mișcându-se exact așa cum se întâmplă în viața reală.
În filmul “O poveste încâlcită”, părul lui Rapunzel este magic și datorită rapidității cu care a crescut. Părul nostru crește cu aproximativ 1cm pe lună. Dacă facem un calcul ne dăm seama că pentru a avea părul de lungimea celui al lui Rapunzel, ne-ar trebui nu mai puțin de 178 de ani. Asta da dragoste și devotament pentru păr!

Un alt lucru important ar fi acela că părul poate spune multe despre noi. Specialiștii pot afla care este naționalitatea, regiunea de unde vine o persoană, ce mănâncă, ce bea și cum își trăiește viața, doar analizând un fir de păr. Durata estimată de viață a unui fir de păr se încadrează undeva între 2 și 7 ani. Este normal ca o persoană să piardă între 40 – 100 de fire pe zi. Tot ce depășește această cifră, ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită direct la dermatolog. Există însă și un singur lucru pe care experții nu-l pot stabilii: dacă vorbesc despre părul unei fete sau al unui băiat. (Sursa London’s Natural History Museum/Reuters).

Poate că te gândești uneori că părul tău este prea scurt. Dar pot să ghicesc că nu te-ai gândit niciodată ce lungime poate atinge părul tău dacă-l pui cap la cap. Lungimea părului unei persoane poate ajunge și la 15km.

Avem totuși și un motiv să fim invidioase pe băieți. Părul lor crește mult mai repede decât al al fetelor. Dar ar mai fi un truc: toate tipurile de păr cresc mai repede într-o regiune mai caldă. Ce zici acum de o călătorie pe o insulă tropicală?
Am ajuns și la partea de curiozități, demnă de cartea recordurilor. Cel mai lung păr înregistrat vreodată a aparținut unei chinezoaice, Xie Qiuping, și măsura 5.6 metri, la o măsurătoare efectuată în 2004. Femeia nu se mai tunsese din 1973, de la vârsta de 13 ani. (Sursa Guinness Book of Records).

Tag-uri:

 • Chiar am vrut sa paticip…dar am avut o saptamana grea..nu am avut timp…
  Concluzia: Sa vina urmatorul!

 • Patrascu Maria Andreea

  eu de mica ma uit la dysnei si de fiecare data cand revad un desen mor de ras in pat
  desenele disney mi-au inflorit copilaria
  cand ma uit la michey imi aduc aminte ca acel desen lam vazut cand eram mica
  bucuria fata de aceste desene nu poate fi descrisa in cuvinte

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back