Animal Treasure Island (1971)

Frunzarind netul in lung si-n lat, am dat peste o animatie mai putin cunoscuta a lui Hayao Miyazaki, inima si creierul din spatele Studioului Ghibli. Animatia se numeste Dōbutsu Takarajima (Animal Treasure Island) si este o adaptare a cunoscutului roman Treasure Island scris de catre Robert Louis Stevenson.

Povestea se invarte in jurul unui baietel, Jim, asistentul unui hangiu, si amicul lui, soricelul Gran (Rex). Intr-o noapte un strain schiop si ciudat le cere cazare si ii roaga sa fie atenti la orice lucru suspicios. O banda de asasini apare pe neasteptate iar misteriosul barbat le da lui Jim si lui Rex un cos pentru ca apoi sa plece la lupta contra bandei de asasini. Cei doi prieteni de abia scapa teferi si cand deschid cosul constata ca in el se afla o harta a unei comori. Uimiti si intrigati ei se urca pe mica lor barca cu aburi si pornesc in calatoria vietii lor.

Filmul a fost lansat pe 20 martie (ziua mea :D ) 1971 si evident s-a bucurat de succes. Sper ca o sa va faca si voua placere sa-l urmariti mai ales pentru ca a fost realizat de catre Hayao Miyazaki. Vizionare placuta!

WIKI

Tag-uri:

  • blove

    In aceeasi luna cu Barbie :) sunt dragute personajele din desene.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back