Muzică pentru viață

Miercuri, 15 decembrie, în clubul Kulturhaus va avea loc un concert caritabil, în cadrul proiectului Pași către Viață.
Sub sloganul “Ține poveștile copilăriei departe de spital”, concertul are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea și utilarea secției de oncologie de la spitalul Marie Curie din capitală.
Și-au anunțat prezența nume importante de pe scena muzicală contemporană: Vița de Vie, Șuie Paparude, Les Elephants Bizzares și Gojira. Gestul lor vine în întâmpinarea eforturilor depuse de cei implicați în proiect de-a lungul anului, totul spre binele copiilor care se îmbolnăvesc de cancer și care ar putea fi salvați cu dotările necesare.
Misiunea acestui proiect este de a strânge o parte din suma rămasă până la plafonul de 20.000 de Euro propus, sumă necesară dotării unei camere sterile de terapie intensivă cu filtre de aer și aparatură, cameră care va scădea riscurile unei infecții letale a copiilor care urmează un tratament de chimioterapie.
Iulian Văcărean, coordonatorul proiectului, ne declară: „Noi credem că faptele bune, oricât de mici şi oricât de puţine, puse împreună pot să facă minuni. Zecile noastre de evenimente nu sunt decât grupuri de gesturi mici de la oameni mici şi mari care puse împreună s-au concretizat în proiectul ăsta: Paşi Către Viaţă”.

Afis dimensiune mica (1)

Despre Pași către Viață
Proiectul Pași către Viață se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfășurate în spații neconvenționale susținute de studenți la facultățile de arte, arhitectură, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeți, fotografi. Este un experiment de îmbinare a simțului artistic cu cel civic. Manifestările artistice vin în întâmpinarea celor care nu au timp să treacă prin galeriile de artă, ele întâmplându-se adesea în stradă, totul pentru copiii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie.
Mai multe detalii pot fi găsite pe www.pasicatreviata.ro

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back