Disney renunta la basme!

Sincer simt ca mi-a picat cerul in cap! Conform Los Angeles Times Disney a decis ca “Tangled” sa fie ultima animatie bazata pe basme pe care o sa o faca in viitorul apropiat si nu numai. :| :(( :(( Why??????????? WHY???????????! Adica nu o sa mai avem nici printese noi in seria de papusi Disney Store Princesses? :(( Acum cand ii prinsesem si eu gustul? Si totusi…de ce??? Adica o sa se axeze pe Hanneh Monatane si alte serii de genul? :-S Scuzati abundenta de emoticoane, dar mie imi plac basmele si desenele animate cu basme. Offffffff…. Sa vedem cu ce o sa inlocuiasca aceasta tema care, sincera sa fie, pentru mine defineste casa Disney.

cinderella_castle_kincade

Ce parere aveti de aceasta schimbare a politicii Disney?

Tag-uri:

 • Silviu Marin

  ‘Neata!

  Desi, sincer sa fiu, nu prea credeam in *intentia* celor de la “Disney” nici pana acum, respectiv cu toate dulcegariile lor bazate pe lumea basmelor, parca, totusi, speram ca acest strop de fantezie izbavitoare – NU doar izbanditoare – sa mai poata face curat intr-o lume… care rimeaza cu adjectivul precedent. :-) Hm, pariez ca Mircea Badea *jublileaza* acum, la gandul ca, in sfarsit, “Disney” si-a dezavuat propria ipocrizie multi-…deceniala? :-P
  Si, totusi, mai pariez ca, si pentru cei ca el – si ca mine, de ce nu… -, vestea cea noua i-a/ne-a cam daramat moralmente, mai ales ca ne gandim si noi la copiii si nepoteii nostri. Or, eu, cel putin, pentru nepotica mea de 5 anisori, care s-a obisnuit aproape din fasa cu Hanne Montane si Stephanii, si alti adolescenti rebeli – ce naiba or cauta astia la “Disney”, mai ales, dar si “JetX”, pana la urma?!! -, care chipurile… joaca in seriale pentru copchii, n-am decat o urare sa transmit companiei spaniolului asta donjuanist care o facea pe irlandezu’: ce-i ura Audrey lui Seymour, in “Pravalia groazei”, la final de cantec “Mean, Green Mother”. :-)

  N.B. Vor mai fi companii de animatie care *vor continua sa scrie* animatie frumoasa, nu va ingrijorati! Lumea *copilariei* NU se sfarseste odata cu “Disney”! Si-asa, devenisera demult iritant de ipocriti, cu toate aluziile lor sexiste. :-P Exemple de companii bune: “Lacewood”, “Hinton”, “Golden Films”, “MGM”, “Hannah-Barbera Australia”… daca n-or fi sucombat deja. Anyway, se vor mai infiinta, vor mai scrie, vor mai produce si regiza… :-)

  P.S. Depinde de NOI daca-i lasam pe copiii nostri pe mana “buna” a unor companii de productie de animatie!

  Speranta…

 • claudianenu

  Nu omorati printesele ne plac si noua adultilor stiti ce cadou vrea fimea de 9 ani? o papusa Alba ca zapada deci cum va permiteti sa distrugeti visele copiilor sunt frumoase si Hanna si Demi Lovato dar pastrati si basmele

 • Pingback: Tweets that mention Disney renunta la basme! | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia -- Topsy.com()

 • Ada

  @Silviu: Cum adica nu credeai in “intentia” lor?
  @Claudia: La re reactii am vazut pe net, vis-a-vis de aceasta decizie, eu cred ca vor renunta rapid la ea. Sa aiba cate Hanneh Montane vor! Lumea asociaza Disney nu basmele.

 • Pingback: UPDATE: Raspunsul Disney la problema basmelor | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

 • Pingback: Care a fost faza cu pozele din desene animate pe Facebook ? | AurasMihai. Onlineing()

 • @ Ada: Asa, simplu! :) Pur si simplu, sunt o persoana circumspecta din fire. Nu prea credeam/cred in *intentia* celor de la “Disney”, respectiv de a oferi un model *cu adevarat* frumos copiilor; asta e! :) Or, din ce am observat pana acum, din punct de vedere al egalitarismului sexual, scenaristii lor nu promovau decat obedienta femeii fata de barbat, dar intr-un sens… mai feministic si armonios, totusi; promovau, cu alte cuvinte, valori arhaice, dar mai ales patriarhal-centrice. Nu se subintelege chiar deloc? :) Pacat. De fapt, atitudinea aceasta, de revolta anti-revolta la adresa criticarii unei companii precum “Disney”, imi aminteste de pasajul de final din “Nevestele din Stepford”; din remake. :)

  “- All of this, Mike, the wives, Stepford, this was all your idea?
  – Yes.
  – All I wanted was a better world.
  – A world where men were men and women were cherished and lovely.
  – Does anyone have a screwdriver?” :-)))))

  Q: Cui va “ratoiati” asa, in romana, si inca pe blog-ul acesta, cand protestul ar fi trebuit scris in engleza americana, respectiv intr-o Petitie ampla? :P In fine, “Disney” deja a dezmintit prostia celor din “L.A. Times”, asa ca… everything’s fine now! :D

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back