Cadillacs and Dinosaurs (1993)

Ne intoarcem pe taramul desenelor animate americane cu o serie care a rulat sambata dimineata, pe CBS Kids, intre 1993 si 1994. “Cadillacs and Dinosaurs” a fost realizat de catre Mark Schultz care a prezentat prima oara personajele in 1986, intr-o serie de benzi desenate denumite “Xenozoic Tales“.

CadillacDinoLOGO

Personajul principal al acestor desene animate este Jack Tenrec, un mecanic pasionat de restaurarea unor masini vechi, in special cadillacuri. Lumea in care traieste el nu mai este cea pe care o cunoastem noi. Natura s-a revoltat impotriva omenirii si dinozaurii au reaparut. Intrega civilizatie umana este in deriva iar el si oamenii lui sunt ultima speranta impotriva unor tirani ca Wilhelmina Scharnhorst si consiliul guvernatorilor. Alaturi de el se afla Hannah Dundee, care il angajeaza pe Jack ca o punte intre lumea ei salbatica si civilizatia moderna, si dinozaurul Hermes care ii ajuta pe cei doi in batalii.

CadillacsAndDinosaursComp

Pe parcursul celor 13 episoade realizate seria a dezbatut multe probleme ecologice, Jack facand parte dintr-o grupare ecologica denumita The Mechanics. Din nefericire showul nu a avut mare succes si nu a mai fost reinnoit pentru un nou sezon.

Mai jos avem pentru voi primul episod al seriei restul putand fi vizionate AICI.

Wiki

Tag-uri:

  • Marius Ionescu

    Antena 1, sâmbăta(?!) pe la prânz prin 1997

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back