Candy Candy 1975

Voi realizati ca eu INCA nu am scris niciun articol in care sa povestesc despre una dintre cele mai cunoscute si iubite anime shojo care au fost difuzate la noi? =)) Am scris despre soundtrack, am pus OVA-ul si un album de abtibilduri, dar nu am scris un post in care sa va povestesc despre cum a fost creata aceasta minunata franciza si cine a realizat-o.

candy1

Daca va spun ca sunt sincer emotionata ca scriu acest articol ma credeti? Candy Candy este unul dintre primele animeuri pe care le-am redescoperit atunci cand am lansat acest proiect si multe seri si zile triste mi-au fost infrumusetate de episoadele acestei incredibile francize. Prima sa aparitie a avut loc in 1975 sub forma unei nuvele scrise de catre Kyoko Mizuki, iar in 1977 faimoasa revista Nakayoshi incepe sa publice manga-ul Candy Candy realizat de Kyoko impreuna cu mangaka Yumiko Igarashi. Seria continua timp de 4 ani cu un succes urias asa ca in 1976 Toei Animation incepe difuzarea unui anime cu acelasi nume.

Candy Candy 326

Povestea este una clasica, des intalnita in mangaurile si animeurile shoujo. Candy Neige este o draguta si vesela fetita care traieste la orfelinatul Pony alaturi de alti copii si cea mai buna prietena a ei, Annie. Ambele fetite fusesera gasite catre sora Maria si doamna Pony in fata orfelinatului, in timpul unei ninsori abundente. Datorita acestei intamplari fetele devin nedespasrtite pana in momentul in care Annie este adoptata de o familie bogata si o anunta pe Candy ca nu mai pot sa fie prietene deoarece nimeni nu trebuie sa stie ca ea provine dintr-un orfelinat. Candy este ranita de cuvintele prietenei ei, dar nu renunta sa o considere cea mai buna prietena a ei. Si ea, la randul ei, este adoptata de o familie bogata dar, din nefericire, soarta ei nu este asa fericita ca cea a lui Annie. Familia ei o adoptase doar pentru a oferi celor doi copii rasfatati, Eliza si Carl, un companion de joaca. Copii insa sunt cruzi si razbunatori si ii provoaca lui Candy o multime de probleme. Singura ei consolare sunt prietenii ei Anthony, Alistair, Archibald si micul ei bursuc, Klin. Anthony este marea ei iubire, dar acesta moare intr-un grav accident care ii las alui Candy o mare durere in suflet. Ea este adoptata de catre familia lui Anthony si pleaca astfel la Londra pentru a deveni infirmiera. Acolo il cunoaste pe Terry, un baiat frumos, dar aparent grosolan si vulgar, de care se indragosteste nebuneste. Povestea dintre cei doi devine punctul forte al seriei tv si cei doi formeaza unul dintre cele mai frumoase cupluri din istoria shoujourilor.

Candy Candy 309a

Din nefericire intre Kyoko Mizuki si Yumiko Igarashi intervine o ruptura, iar seria anime nu este incheiata, lasand milioane de fani cu dorinta arzatoare de a vedea pana la sfarsit aventurile lui Candy si a afla ce se intampla intre ea si Terry. In ultimii ani au existat diverse zvonuri legate de o posibila reluare a seriei anime, dar niciunul nu s-a adeverit. Singura consolare ramane OVA-ul pe care vi l-am prezentat acum ceva vreme, romanul Candy Candy si seria de mangauri pe care de asemenea v-am prezentat-o. Pe langa acestea au mai fost realizate doua mini-filme care prezinta alte aventuri ale lui Candy, diferite fata de cele prezentate in seria anime: “Candy Candy – Haru no Yobigoe” si “Candy Candy – Candy no Natsu Yasumi“.

oavcallofspring Candy Candy 349 Candy Candy 351 Candy Candy 372
Candy Candy 376 Candy Candy 376 Candy Candy 388 Candy Candy 477

Popularitatea show-ului a determinat si producatorii de jucarii sa realizeze mai multe serii de papusi cu popularul personaj.

bambola3 bambolamedia foto63nn vestito15

Pot incheia acest articol afirmand, cu toata siguranta, ca franciza Candy Candy este aproape la fel de populara in lume ca si cea Sailor Moon iar, pentru noi, copii din Romania, a insemnat si inca inseamna un extrem de important moment al copilariei noastra cand, orele de difuzare de pe TVR, erau sfinte iar strazile se goleau de copii atunci cand Candy Candy, sau alte desene animate ale copilariei, se difuzau.

Image credit
Fansites: Candy Neige Candy Candy
Regizori: Tetsuo Imazawa (serie tv), Noboru Shiroyama, Yukio Kazama, Tetsuo Imazawa (filme)
Muzica: Takeo Watanabe
Voci melodie generic: Mitsuko Horie (original), Dominique Poulain (varianta franceza)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back