Thumbelina ( Degetica) – 1994

Am revenit si aduc un nou film: Thumbelina, cunoscut in Ro ca “Degetica“. Povestea este destul de cunoscuta, mai ales ca am avut pe blog un articol despre Degetica, dar in varianta japoneza – Oyayubihime aparut in 1983. Thumbelina, este o creatie a lui Hans Christian Andersen, bine cunoscutul scriitor danez, autor a multor povesti si povestiri.
Acum ca am ajuns la casa de productie, va spun sincer ca eram 100% sigura ca este o creatie Disney, atat de sigura incat ma si intrebam cum de au creat Thumbelina in acelasi an (1994) odata cu blockbusterul Lion King…ceva nu-mi iesea :)). Acum ca am stabilit ca cei de la Disney erau ocupati cu Lion King, aflam ca avem de-a face cu o productie Don Bluth Entertainment, fiind prezentat ca fiind un film Warner. A aparut in martie, 1994…si a fost un film destul de slab primit de public, fiind eclipsat de filmul pe are l-am amintit mai sus, Lion King.

Povestea suna cam asa: Thumbelina este o tanara de inaltimea unui deget, care se simte singura din cauza dimensiunii ei. Lumea ei se schimba in momentul in care pe pervazul ferestrei apare printul zanelor. Thumbelina pleaca in cautarea sa, insa este rapita de un broscoi si care vrea sa o ia de sotie. In cele de urma, asa cum se vede si in imagine :P, ajunge la print, insa trece prin multe incercari. Mai bine ne uitam la film :)

Credite:

Producatori si Regie: Don Bluth, Gary Goldman
Story: Hans Christian Andersen
Distribuit de : Warner Bro
Aparut in : 1994

Voci: Jodi Benson
Gino Conforti
Gary Imhoff
Barbara Cook
Charo
Gilbert Gottfried
Carol Channing
John Hurt
Joe Lynch

Muzica: Barry Manilow, William Ross
Studio : Don Bluth Entertainment

wiki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back