The Dukes (1983)

Sunt sigura ca ati auzit cel putin o data in viata de show-ul “The Dukes of Hazzard“, un serial de la sfarsitul anilor ’70 care ne prezinta viata rurala din fictivul county Hazzard. Seria animata a fost difuzata pe CBS din 5 februarie 1983 pana pe 29 octombrie 1983 si prezinta aventurile si cursele din jurul lumii pe care Coy si Vance (sezonul 1) si Bo si Luke Duke (sezonul 2) le traiesc alaturi de verisoara lor, Daisy. Cei trei s-au angajat sa participe la aceste curse internationale pentru a castiga premiul cel mare care i-ar ajuta sa isi salveze ferma din mainile lacomului Boss Hogg. Acesta insa nu vrea sa permita asa ceva si pleaca dupa ei in jurul lumii, ajutat fiind de catre seriful Rosco P. Coltrane si cainele acestuia, Flash. Intreaga actiune este narata de catre unchiul Jesse Duke si ratonul sau, Smokey.

dukes

Diferenta dintre cele doua personaje masculine din primul sezon si cel de al doilea este cauzata de probleme aparute in distributia seriei live-action in perioada in care acest serial a fost difuzat. Cei doi actori care ii jucau pe Bo si Luke s-au certat cu producatorii din cauza banilor si au parasit serialul. Astfel au fost introduse alte doua personaje, Co si Vance, care sa le tina locul. Din acest motiv primul sezon al seriei animate este realizat cu cele doua noi personaje, Bo si Luke revenind insa pe parcursul celui de al doilea sezon.

Seria a fost realizata de catre Hanna si Barbera iar cele doua sezoane insumeaza doar 10 episoade. Cu toate ca actorii din seria live action au dat vocile si personajelor animate, seria nu a avut succes si a fost inlocuita in octombrie 1983 de reluari ale seriei “Plastic Man“. Cu toate acestea “The Dukes” face parte din istoria animatiei si merita sa fie amintit ca fiind un desen animat al copilariei noastre. ;)

dukes-1 dukes-2 dukes-3 dukes-4 dukes-5 dukes-6 dukes-7 dukes-8

Image credit WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back