Space Fantasia 2001 Nights (OVA)

Nu stiu cati dintre voi ati vazut 2001: Odiseea Spatiala si ce impact a avut asupra voastra, insa eu imi amintesc foarte bine cat de impresionata am fost la vremea aceea de tot ce aducea nou in filmul stiintifico-fantastic. Chiar si dupa atatia ani (cam cati am eu acum ;)) ) ramane un film remarcabil.
Cand am descoperit acest OVA am fost surprinsa sa aflu ca titlul s-a vrut o combinatie intre cunoscutul 2001: O Odisee Spatiala si la fel de cunoscutele 1001 de Nopti si bineinteles ca m-am hotarat pe loc sa-l vad.

Daca va asteptati sa va povestesc despre ce este vorba, ei bine, de data asta zic PAS. E pacat sa va spoileresc in vreun fel. Va spun doar ca povestea vrea sa arate cam cum ar fi inceputurile calatoriilor in spatiu pentru omenire si speranta pe care oamenii o cauta dincolo de stele.
Vizual vorbind, animatia este multe peste alte productii din acea vreme si chiar daca difera mult de ceea ce se face acum, este destul de atragatoare si pentru cei care nu gusta de obicei acest stil. Muzica vine si ea sa sustina foarte bine toate momentele si sa adauge un plus de emotie la poveste.

Va invit la o calatorie in spatiu si timp si sunt sigura ca daca v-a placut vreunul din filmele francizei Hi no Tori (Pasarea de foc spatiala) o sa va placa si acest OVA (chiar daca nu abordeaza aceeasi tema).
Vizionare placuta!

Titlu original: 2001 Ya Monogatari
Regie: Yoshio Takeuchi
Scenariu: Chiho Katsura, Ken Echigoya
Creator: Yukinobu Hoshino
Studio: TMS Entertainment
Durata: 60 minute
Data aparitie: iulie 1987

ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back