Captain Simian and the Space Monkeys (1996)

M-am gandit ca ar fi chiar amuzant sa incepem ziua de luni cu…o poveste despre mainute. :)) Si nu orice fel de maimute ci niste maimute spatiale. “Captain Simian & the Space Monkeys” este un serial de desene animate produs de catre compania americana Monkeyshine Productions care a rulat intre 1996 si 1997, insumand 26 de episoade pline de aventuri spatiale.

simian1

Povestea incepe in 1960 cand una dintre navele spatiale care aveau la bord maimute se pierde in spatiu iar Charlie, una dintre primate, si ajunge intr-un final pe taramul unei civilizatii foarte avansate, pe nume ” “. :)) Nu, nu am facut o greseala. Rasa este atat de avansata incat numele ei nu se poate citi ci doar gandi. ;;)


Captain Simian and The Space Monkeys
Vezi mai multe video din animatie

Aceste fiinte ii dau lui Charlie inteligenta, o tehnologie avansata si arme pentru a putea lupta impotriva maleficului Lord Nebula. Daca vi s-a parut ca ideea cu numele impronuntabil este amuzanta fiti atenti aici cum ce sau cine este Lord Nebula. =)) Lord Nebula este o fiinta jumatate om, jumatate gaura neagra si marea sa dorinta este sa devina…in totalitate o gaura neagra. =)) Ahahahahahahahaha! Si dupa ce devine asta el isi doreste sa poata inghiti intreg universul si sa-l retransforme dupa cum vrea el! problema este ca fiind inca pe jumatate om el mai digera alimente si se imbolnaveste ocazional de boli normale cum ar fi raceala. =)) Va jur ca rad cu lacrimi. Rar am mai scris despre un desen animat asa de tamp si de amuzant. Este absolut incredibil!

Charlie este trimis sa lupte impotriva mancaciosului Nebula impreuna cu alte maimute pe numele lor Shao Lin (o maimuta chinezeasca inteligenta si incredibile abilitati de pilotaj), Spydor, Dr. Splitz/Splitzy (un urangutan/”maimuta de stiinta” nebuna) si Gor (o gorila care a fugit din masina care a dat inteligenta tuturor colegilor sai inainte ca aceasta sa isi termine treaba). Pe langa ei mai exista si Orbitron, un robot in forma de sfera care fusese daruit lui Charlie de catre ” ” pentru a-l ajuta in misiunea sa si a contribui la inteligenta echipajului. Din nefericire el este stricat de catre Gor, ajungand sa se invarta nebuneste prin aer spunand prostii in marea majoritate a timpului.

CharactersCaptain CharactersGor CharactersNebula CharactersOrbitron CharactersRhesus2 CharactersShaoLin CharactersSplitzy CharactersSpydor


Captain Simian and The Space Monkeys part 3
Vezi mai multe video din animatie

Lordul Nebula are si el un ajutor in persoana lui Rhesus 2, o maimuta plecata si ea in spatiu de pe Pamant si ajutata sa devina inteligenta de catre Nebula. Acesta merge insa mai departe si il transforma partial in robot oferindu-i posibilitatea de a-si schimba creierul pentru a avea idei mai bune. :)) :)) V-am zis eu ca este absolut incredibil acest desen animat!

Pentru a ajuta la promovarea show-ului, Mattel realizeaza o serie de action figures care nu au avut insa succesul scontat fiind scoase de pe piata in acelasi timp cu show-ul. :( Merita insa sa va uitati la acest serial doar ca sa va destindeti si sa radeti. Va garantez ca merita! Va las acum in compania genericului de incepu si a unui episod si astept parerea voastra. Vizionare placuta!

captsimnebulac captsimrhesus2c captsimsimc captsimsplitzc


Captain Simian and The Space Monkeys part 2
Vezi mai multe video din animatie

Image and info credit WIKI

Tag-uri:

  • Andrei

    De mentionat ar mai fi abudenta obscena de pop culture references din intreaga serie. Intr-un mod foarte asemanator cu Animaniacs sau Freakazoid si acestea au acel sarm de a apela la spectatorii mai in varsta prin referinte precum http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Szr7wAS8CPU#t=32s
    si spun cantitate obscena in primul rand ca pana si numele fiecarui episod este un spoof al unei opere celebre, cateva exemple fiind “Invasion of the Banana Snatchers”, “The Apes of Wrath” sau (printre preferatele mele) “Plan Ape From Outer Space”

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back