Ransie la Strega (Tokimeki Tonight)

Ma intorc la una dintre primele mele iubiri, animeurile difuzate la italieni, iar astazi abordez un gen de manga/anime foarte drag mie: shojo. Animeul in cauza se numeste Ransie la Strega (Tokimeki Tonight) si a fost produs in 1982 dupa un manga realizat de catre Koi Ikeno in acelasi an.

ransiedvd1

Povestea este centrata in jurul lui Ranze Eto (Ransie) este o fetita care la prima vedere pare ca oricare alta fetita de pe strada ta, dar a carei familiei este “putin” neobisnuita. Mama ei este varcolac – Sheera, iar tatal vampir – Mori (Boris), ei provenind dintr-un univers magic care este populat de multe fiinte supranaturale. Aceasta ciudata combinatie dintre parintii ei i-a dat fetitei o putere ciudata: se poate transforma in orice musca indiferent daca este obiect sau fiinta vie. ;)) Stranutand ea se poate transforma la loc. Aceasta amuzanta putere este punctul de focus al animeului, Ransie incercand sa traiasca o viata cat se poate de obisnuita, accidentele fiind insa la ordinea zilei. Momente ca cel in care ea musca “gresit” o bucata de tort si se transforma in aceasta creeaza unele dintre cele mai amuzante situatii vazute vreodataintr-un anime shojo. :))

Povestea de dragoste evident nu are cum sa lipseasca asa ca mica noastra vrajitoare se indragosteste de colegul ei Shun Makabe (Paul Cavor) care nu prea este pe placul parintilor care isi doreau un baiat la fel de “special” ca si ei. Apare si o rivala, Yoko (Lisa), fiica unui mafiot indragostit nebuneste de mama lui Shun si un alt coleg de clasa, Donald, care este indragostit si el de Ransie. Surpriza acestei intregi intrigi este faptul ca Shaun se dovedeste a fi fratele geaman al lui Aron, printul mostenitor al taramului magic din care provenea Ransie si familia ei. Care cuplu ramane in picioare aflati doar urmarind seria pentru ca eu stiti bine ca nu vreau sa va spun. :D

ransiedvd41 ransiedvd44 ransiedvd63 ransiedvd72 ransiedvd81


Daca v-am trezit apetitul pentru aceasta serie va invit sa cititi seria manga AICI si sa vizionati episoadele anime AICI. Va garantez ca va veti relaxa mult uitandu-va la serie ea nefiind lunga si fiind exact de ce aveti nevoie in serile lenese si toride de vara cand somnul parca nu mai vine. ;)

Mai jos aveti primul episod al seriei asa ca vizionare placuta!

Autor: Koi Ikeno
Regizor: Hiroshi Sasagawa
Studio: GROUP TAC
Difuzare in original: 7 octombrie 1982 – 22 septembrie 1983
Episoade: 34

Image credit WIKI ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back