Phoenix – Space Chapter

Astazi am sa va vorbesc despre a doua OVA din franciza Hi no Tori pentru care Rintaro s-a intors in scaunul regizoral, iar acest lucru se simte cu prisosinta.
Daca in primul capitol ecranizat, Space Firebird, Osamu Tezuka ne-a dus departe intr-un viitor in care Pamantul e pe moarte, ca apoi sa ne intoarca in trecut, in Karma Chapter, cu o poveste din folclor si cu ridicarea budismului in Japonia, adancindu-se si mai mult in trecut in Chapter of Yamato, cu o poveste romantica si bazata pe mitologie din vremurile tribale ale Japoniei, in Phoenix: Space Chapter sau Hi no Tori: Uchuu-hen, ne intoarcem, asa cum se vede si din titlu, intr-un viitor spatial.

Este anul 2577 si un transportor de marfa ce se indrepta spre Pamant este lovit de un asteroid si cand membrii echipajului, ce se aflau in staza, se trezesc, descopera ca pilotul navei era mort si un mesaj ce spunea ca urma sa fie ucis fusese lasat in urma. Celor patru supravietuitori aflati pe nava nu le ramane decat sa scape in capsulele de salvare insa in urma lor vine inca o capsula de salvare ce fusese a pilotului ucis. Plutind in deriva, intrebarea care ii framanta era cine il omorase pe pilotul Makimura, cu atat mai mult cu cat acesta si inca unul dintre membri echipajului, Kizaki, o placeau pe Nana, singura femeie din echipa. Dar nu numai moartea lui Makimura era invaluita in mister ci chiar intreaga lui existenta ce fusese influentata de intalnirea cu pasarea Phoenix. In final o parte din echipaj ajunge pe o planeta misterioasa si acolo….ei bine, am sa va las sa vedeti singuri ce se intampla acolo.

Avem din nou o poveste foarte bine spusa, in care personajele sunt excelent dezvoltate, un mister bine construit ce te tine alert, o animatie de inalt nivel si o muzica care doar ea te face sa vrei sa mai vezi acest episod inca o data….si poate inca o data….

Credite
Regie: Rintaro
Scenariu: Hideo Takayashiki, Tomoko Konparu
Creatie originala: Osamu Tezuka
Producator: Masao Maruyama
Companii: Kadokawa Shoten, Tezuka Productions, Touhoku Shinsha, Madhouse Studios, Project Team Argos
Durata: 48 minute
Data premiera: 21 decembrie 1987
Ending: “Showers of Gold” / Fumio Miyashita

Seiyuu
Masako Ikeda … Hi no tori
Akira Kamiya … Makimura
Keiko Toda … Nana
Mori Katsuyuki Yuu … Saruta
Kaneto Shiozawa … Taiin
Tesshô Genda … Captain

ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back