Phoenix – Chapter of Yamato

Am zis ca e weekend Hi no Tori asa ca azi va povestesc despre primul OVA al francizei numit Hi no Tori: Yamato-hen sau The Phoenix: Chapter of Yamato.

Produs un an mai tarziu dupa Phoenix – Karma Chapter aceasta OVA este in opinia unora putin mai slabuta decat productiile precedente. Trecand totusi peste acest lucru si acest capitol beneficiaza de o grafica foarte buna cu peisaje spectaculoase, muzica sustine foarte bine fiecare dintre momentele povestii si din nou personajele sunt bine dezvoltate, acest lucru fiind un mare plus – din pacate am vazut multe productii in care personaje foarte promitatoare n-au fost dezvoltate indeajuns si asta mi-a lasat inevitabil o urma de regret.
Ca si in celelalte povesti se urmareste evolutia sentimentelor umane, starile conflictuale ale sufletului si modul cum o intamplare poate schimba cursul unei vieti dar si cum un sacrificiu poate schimba modul de viata si traditiile unei societati.

Phoenix – Chapter of Yamato se bazeaza lejer pe mitul printului Yamatotakeru si spune povestea lui Oguna, un tanar calator ce este ranit intamplator de Kajika si dus apoi de aceasta in tribul sau pentru a-l ingriji. Tribul din care facea parte Kajika se numea Kumaso si se spunea ca este protejat de pasarea Phoenix. Acest trib impreuna cu altele era pe picior de razboi cu regatul Yamato si Oguna ajunge acolo exact in toiul pregatirilor.
Intre Kajika si Oguna se va naste o poveste de iubire si tanarul se va atasa de oamenii din tribul Kumaso doar ca el nu este cine pare a fi ci un om ce are o misiune.

Credite
Regie: Toshio Hirata
Scenariu: Hideo Takayashiki, Tomoko Konparu
Poveste originala: Osamu Tezuka
Producatori: Masao Maruyama, Rintaro, Banjiro Uemura, Haruki Kadokawa
Companii: Madhouse Studios, Project Team Argos, Tezuka Productions
Durata: 48 minute
Data premiera: 01 august 1987

Seiyuu
Hiromi Tsuru … Kajika
Kazuhiko Inoue … Oguna
Masako Ikeda … Ho no Tori
Yuusaku Yara … Takeru

ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back