Magical Princess Minky Momo (1985)

Sunt intr-o faza anime asa ca azi revin cu un alt foarte dragut serial mahou shoujo denumit “Magical Princess Minky Momo” care a avut debutul in 1982 si este unul dintre cele mai populare anime difuzate pe canalele italiene.

gigi43

Franciza contine doua serii, iar acesta este primul dintre ele. Cel de al doilea serial a fost lansat in 1991 si s-a intitulat “Magical Princess Minky Momo: Hold on to Your Dreams” iar in ’85, ’93 si ’94 au fost realizate mai multe OAV-uri. In momentul de fata seria manga este ongoing, fara sa se stie daca o sa existe si o a treia serie anime bazata pe aceasta.

Toate seriile sunt bazate pe povestea lui Momo (Gigi), printesa taramului magic Fenarinarsa, taram pe care locuiesc zanele, dar care este pe punctul de aparasi orbita Pamantului deoarece omenirea a uitat sa mai viseze. :( Din acest motiv regele si regina Fenarinarsiei o trimit pe fiica lor Momo pe Pamant pentru a reda oamenilor visele si sperantele. Aceasta se reincarneaza intr-o fetita umana fiind insotita si de 3 fiinte magice: un catel (Sindbook), o maimuta (Mocha) si o pasare (Pipil). Desi ea este o adolescenta e Pamant, uneori se transforma si intr-o frumoasa femeie, reusind astfel sa aduca fericire persoanelor intalnite. De fiecare data cand o persoana isi recapata fericirea un giuvaier apare pe coroana parintilor ei, readucand Fenarinarsa aproape de Pamant. In timp insa, din varii motive, ea isi pierde puterile magice si, ajutata de cele trei animale magice si o soparla roz pe nume Kadzilla, ea porneste lupta impotriva fortelor raului care suparau oamenii ajutati de ea.

gigi24 gigi25 gigi104 giginuova116 giginuova120 giginuova136 giginuova139

Opening japonez

Ending japonezIn acelasi timp cu cele doua serii si cele trei OVA-uri au fost scoase si mai multe soundtrackuri care au avut succes la publicul amator de animeuri si nu numai. Mai jos aveti una dintre aceste melodii: “Mahou no Princess Minky Momo: Yume no Naka no Rondo” 1985 cantata de catre Mariko Shiga.

Seriile au fost populare mai ales in Europa si Japonia, singura varianta in engleza realizata pentru USA fiind doar OVA-ul din 1985, “Yume no naka no Rondo ( Fairy Princess Minky Momo: La ronde in my dream)“. Am ales din acest motiv sa vi-l prezint si voua si sa vi-l ofer spre vizionare. Sper ca o sa va faca placere. :D

Data difuzare in original: 18 martie 1982 – 26 mai 1983
Titluri alternative:
El mundo mágico de Gigi
Il était une fois … Gigi!
Il magico mondo di Gigi
Las Aventuras de Gigi
Magical Princess Gigi
Magical Princess Minky Momo
Mahou no Princess Minky Momo
Minky Momo la Princesa de las Estrellas
Принцесса-волшебница Минки Момо
Episoade: 63
Regizor: Kunihiko Yuyama
Scenariu: Takeshi Shudo
Manga: Takeshi Shudo
Studio: Ashi Productions

WIKI, ANN
Image credit

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back