Fantaghirò

In anii in care nu ma dezlipeam de televizor am urmarit un film care la acea vreme m-a vrajit de tot-Fantaghirò. Acum, in vremurile cand fug de tv ca de (ma abtin), internetul imi e cel mai de ajutor sa imi amintesc cu placere de Fantaghirò, un film de fantezie, de marca italieneasca. In fimul Fantaghirò ne este prezentata o poveste cu regi si zane, vrajitoare si printi, arcasi si spadasini. Despre filmul si seriile Fantaghirò aici.

Ce as vrea sa aduc in atentie sunt seriile animate Fantaghirò, care se pare ca nu sunt la vechi ca si filmele. Ele au fost produse in anul 1999, de catre BRB Internacional si Colorland Animation Production si au fost impartite in 26 de episoade. Seria are la baza toate intamplarile din live action-urile Fantaghirò, si toata actiunea se invarte in jurul povestii dintre Fantaghirò si Romualdo. Principalele personaje negative din animatie sunt Dark Witch si Darken, care isi fac aparitia inca de la primul episod.

Fantaghirò este fiica cea mai mica a regelui Hadrian din regatul Tuan, care traieste o viata de razboinica, deoarece destinul ei era sa faca tot posibilul sa invinga raul din taramul ei. Ea il iubeste pe printul Romualdo, din regatul Dana.

Pentru mine Fantaghirò si aici ma refer la film, a reprezentat o alta lume… . Lumea in care orice e posibil, unde vrajitoarele si printesele sunt la ca ele acasa. Fantaghirò este o legenda de eroism in care numai iubirea invinge.

An aparitie: 1999
Tara: Spania
Episoade: 26 x 26 min

WIKI

In Romania, filmul a fost cunoscut ca “Pestera monstrului sacru” si a fost difuzat de mai multe ori pe PROtv, ultima data fiind 16 iulie 2010, ora 10.00

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back