Ben-Hur animat (1988)

Absolut intamplator am gasit pe YouTube acest film de desene animate si evident ca nu am rezistat tentatiei de a-l vedea. Sunt fana a filmului Ben Hur cu Charlton Heston din ’59 de cand ma stiu asa ca o varianta animata era mai mult decat binevenita.

Din nefericire nu am prea reusit sa gasesc nicio informatie completa despre el. :| Nici macar maria sa Wikipedia nu-l pomeneste. /:) Ciudat… Singura referinta animata este cea legata de filmul din 2003. Despre cel din anii ’80 cam nimic. Mi se pare cam ciudat avand in vedere ca dvd-ul cu fimul este pus la vanzare pe Amazon, dar nici acolo nu sunt trecute niste informatii cat de cat complete. Pana acum stim ca a fost lansat in 1988 si a aparut pe caseta video in 1989 la firma Celebrity Home Entertainment, Inc.

51PASQKK6JL._SS500_

Povestea este cea clasica: in vremea lui Christos traia evreul Judah Ben-Hur, un negustor bogat din Ierusalim, care se opunea ocupaÅĢiei romane din Iudeea. Prietenul sau cel mai bun este Messala, un comandant al unei garnizoane romane. Diferentele lor politice insa duc la ruperea relatiei si Ben-Hur este condamnat pe nedrept la munca silita. Ajuns pe o nava de sclavi el salveaza viata comandantului acesteia, Arrius, care il si adopta. Gandul sau insa ramane in Iudeea la mama, sora sa si la Esther, fosta scalava de care este indragostit…

Si gata acum cu vorbaria. Vizionare placuta!



Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back