Daffy Duck’s Quackbusters

Cum astazi m-am trezit intr-o dispozitie sugubeata, m-am gandit ca cel mai bine pot s-o subliniez cu un film marca Looney Tunes. Si am ales ca personajul principal sa fie Daffy Duck caci, nu-i asa, el este cel mai tampitel dintre toti …. bine, asta daca nu-l punem la socoteala pe Sylvester, the idiotic cat, care n-are rival ;))

daffy_ducks_quackbusters

Daffy Duck’s Quackbusters este o compilatie de 11 desene animate din seria clasicelor Looney Tunes, legate cu secvente animate noi create special pentru film, si a avut premiera in anul 1988. Am ales acest film pentru ca este ultimul in care marele Mel Blanc si-a pus vocea in slujba personajelor la a caror faima a contribuit.

Segmente folosite in film:
– Night of the Living Duck (1988)
– Daffy Dilly (1948)
– The Prize Pest (1951)
– Water, Water Every Hare (1952)
– Hyde and Go Tweet (1960)
– Claws for Alarm (1954)
– The Duxorcist (1988)
– Transylvania 6-5000 (1963)
– The Abominable Snow Rabbit (1961)
– Punch Trunk (1953)
– Jumpin’ Jupiter (1955)

Foarte pe scurt, filmul spune povestea lui Daffy care se trezeste peste noapte posesorul unei averi uriase. Aceasta ii fusese lasata de J.P. Cubish, milionarul pentru care Daffy lucrase ca bufon si care murise de ras, insa foarte curand el descopera ca nu se putea bucura de bogatia proaspat dobandita. Milionarul ii lasase averea cu o singura conditie: aceasta sa fie folosita pentru binele public, altfel urma sa dispara precum aurul spiridusilor. Bineinteles ca milionarul se intoarce ca fantoma pentru a avea grija ca Daffy sa-i respecte testamentul. Insa ratoiul zapacit are alte planuri si deschide o agentie de exorcism sub pretextul ca ofera servicii in folosul comunitatii dar cu gandul de a scapa de fantoma milionarului. Si pentru ca nu putea lucra singur, ii angajeaza pe Bugs Bunny, Sylvester si Porky Pig.

Voci
Mel Blanc … Daffy Duck, Bugs Bunny, Sylvester, Porky Pig, Tweety, Butler, J.P. Cubish, Birdbath owner, Asylum collector, Drunk, Coyote, Mr. Hyde, Hugo the Abominable Snowman

Roy Firestone … Crainicul
Julie Bennett … Agatha si Emily – vulturul cu doua capete
B.J. Ward … Melissa Duck
Ben Frommer … Count Bloodcount
Mel Tormé … Daffy Duck (partea muzicala)

Credite
Regie: Chuck Jones, Friz Freleng, Greg Ford, Terry Lennon, Robert McKimson, Maurice Noble
Scenariu: Greg Ford, Terry Lennon, John W. Dunn, Michael Maltese, Tedd Pierce
Producatori: Steven S. Greene, Kathleen Helppie-Shipley
Muzica: Carl Stalling, Bill Lava, Milt Franklyn, Hal Willner
Studio: Warner Bros. Pictures
Data premiera: 24 septembrie 1988
Durata: 78 minute

IMDb ; BCDB

Image and video credit: Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back