The Mystery of the Third Planet

“Invadez” putin teritoriul Adei pentru animatia rusa, cu un film care mie mi se pare foarte cunoscut. Nu sunt sigura unde l-am vazut dar avand in vedere ca a fost produs inainte de ’89, e posibil ca el sa fii fost difuzat pe TVR….daca nu e asa, inseamna ca l-am vazut pe unul dintre programele vecinilor nostri (sarbi sau bulgari).

Third Planet_cover

Tayna tretyey planety aka The Mystery of the Third Planet aka The Secret of the Third Planet este productia studioului moscovit Soyuzmultfilm bazat pe una dintre povestirile scriitorului Kir Bulychyov despre Alisa Seleznyova, o fetita ce traieste in secolul 22.
Din fericire acest film este destul de cunoscut pe piata europeana si americana gratie celor cateva lansari pe suport video facute de-a lungul timpului. Prima data a fost adus in atentia publicului in 1987, cand a fost lansat pe VSH in Statele Unite cu dublaj pentru voci. In 1990 Mikhail Baryshnikov il lanseaza din nou ca facand parte din seria “Stories from My Childhood“, pentru ca mai tarziu sa mai aiba parte de cateva lansari pe DVD pana in anul 2005. Desi am citit in foarte multe locuri ca varianta originala cu voci rusesti si subtitrare in engleza nu se mai gaseste, iata ca totusi cineva a avut-o si ne-a oferit-o si noua via Youtube :X.

Third Planet01 Third Planet02 Third Planet03

Povestea filmului este, asa cum ziceam, despre o fetita pe nume Alisa (Alice) care calatoreste prin spatiu impreuna cu tatal sau, profesorul Seleznyov, si cu capitanul Zeleny, in cautare de animale rare pe care sa le duca la Gradina Zoologica din Moscova. Bineinteles ca in expeditia lor viziteaza multe planete si intalnesc tot felul de creaturi ciudate dar ajung sa fie prinsi si intr-o conspiratie pusa la cale de Dr. Verhovtsev.
Subiectul nu este unul extraordinar dar e foarte bun ca suport pentru lumea fantastica ce vi se va derula in fata ochilor. Pentru un film realizat la inceputul anilor ’80 mie mi se pare ca animatorii si creatorii lui au dat dovada de o imaginatie foarte bogata si o punere in scena excelenta. O alta bila alba este muzica care insoteste imaginile si ma bucur ca am gasit varianta rusa a filmului, pentru ca pe celelalte editii era alta muzica.

Cam atat pentru introducerea filmului. Va las sa-l vizionati si chiar sunt curioasa daca o sa va placa la fel de mult pe cat mi-a placut mie.

Credite
Regie: Roman Kachanov
Poveste originala si scenariu: Kir Bulychyov
Muzica: Aleksandr Zatsepin
Studio: Soyuzmultfilm
Premiera: 1981
Durata: 50 minute
Voci
Olga Gromova … Alisa
Vsevolod Larionov … prof. Seleznyov
Yuriy Volyntsev … cpt. Zeleny
Yuriy Andreyev … dr. Verhovtsev
Vasily Livanov … Gromozeka
Grigory Shpigel … Vesselchuck Oo
Vladimir Kenigson
Yelena Krasnobayeva

Wiki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back