Dupa aparitia noastra in 2009 in ziarul Adevarul si aparitia mea si a colectie mele de Barbie in Adevarul de Seara uite ca este timpul ca DeseneleCopilariei.com sa devina iar subiect de articol in suplimentul A2 al aceluiasi ziar Adevarul. :D
Ruxandra Grecu ne vorbeste despre Sandy Bell, nebunia cu desenele animate de dupa Revolutie, serialele care ne-au marcat copilaria si, evident, despre nostalgicul nostru site. :D Va invitam si pe voi sa cumparati ziarul si sa va intoarceti cu drag, in fiecare zi, pe acest site. Promitem ca ne vom da si mai mult silinta ca sa va aducem atat stiri noi cu si despre desene animate cat si amintiri frumoase cu desenele copilariei voastre.

Sandy Bell încă-i întoarce pe adulţi în copilărie
Un site încărcat cu nostalgie
Este de ajuns pentru un fan al lui Sandy Bell să audă genericul de început al serialului japonez, difuzat în România cu dublaj în franceză, ca să se întoarcă, pentru câteva clipe, în copilărie. Exact asta s-a întâmplat cu Ada Bogoevici (29 de ani), una dintre cele trei „fondatoare” ale site-ului desenelecopilariei.com, acolo unde s-au „strâns” toţi eroii desenelor de la începutul anilor ’90.
„Ideea site-ului mi-a venit după o perioadă în care dădusem peste genericele desenelor animate pe care le vizionam în copilărie. Nostalgia m-a împins să caut cât mai multe dintre titlurile care m-au făcut fericită când eram mică”, povesteşte Ada, care în viaţa de „adult” este absolvent de Arte şi grafician.
Desenelecopilăriei.com a debutat ca forum şi apoi, odată cu dezvoltarea platformelor de blogging, a devenit site în toată regula. Colegele Adei sunt Camelia Cioată, analist programator, şi Cătălina Bănică, Business Research Analyst.
Eroina preferată a Adei era Sandy Bell. „Am adorat acel serial. Mark devenise prinţul din visele mele şi, ca orice fată de vârsta mea, visam la soşetele lui Sandy”, mărturiseşte cu nostalgie.
Sandy Bell, fata blondă cu două codiţe, care nu şi-a cunoscut mama şi căreia îi moare tatăl, a fost un exemplu de tenacitate pentru multe fetiţe. Au învăţat de la ea că nu există piedică prea mare în realizarea unui vis. Din aceeaşi categorie fac parte „Lidia şi floarea cu şapte culori” (1992) , „Candy Candy” (1994), „Lady Lady” (2000) şi „Sailor Moon” (1997 – 1998).
Deşi Camelia Cioată (42 de ani) trecuse de adolescenţă în 1990, a văzut „Sandy Bell” şi „Saber Rider” şi le-a iubit pentru că o ajutau să rămână copil. „Era «Sailor Moon» şi «Voltron» m-a prins când deja o aveam pe fiica mea şi era o reală plăcere să ne uităm împreună la aventurile lor”, spune Camelia.
Cătălina Bănică (26 de ani) are gusturi mai băieţeşti în ceea ce priveşte desenele animate. I-a plăcut „Saber Rider“, un serial cu cowboy spaţiali, „pentru că avea o mare încărcătură de adrenalină”.
Băieţeii şi fetiţele se delectau cu păţaniile „Aventurierilor spaţiului”, iar adulţii în care s-au transformat acum ar vrea să revadă serialul.
“Mark din «Sandy Bell» devenise prinţul din visele mele şi, ca orice fată de vârsta mea, visam la soşetele lui Sandy.”
Ada Bogoevici
editor al site-ului
desenelecopilariei.com
Citeste tot articolul AICI.
Pingback: Tweets that mention Sandy Bell si noi in Adevarul de azi! | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia -- Topsy.com()