Les Maîtres du Temps

A venit vremea sa vorbim din nou despre animatia franceza si pentru astazi am ales filmul Les Maîtres du temps sau Time Masters. Am vazut filmul cu multa vreme in urma dar daca ma intrebati unde, nu stiu sa va raspund…pur si simplu nu reusesc sa-mi amintesc (nu ca ar conta foarte mult ;)))

Bazat pe cartea L’Orphelin de Perdide scrisa de Stefan Wul, filmul este de fapt o coproductie franco-ungara, realizata sub regia lui René Laloux si desenata de unul dintre cei mai mari animatori si creator de benzi desenate pe care Franta i-a dat, Moebius. La realizarea lui au mai participat companiile germane SWF si WDR si britanicul BBC dar majoritatea productiei a fost realizata in studioul PannóniaFilm.

maitrestemps

Undeva in spatiu, pe o planeta numita Perdide, vehiculul in care se afla Claude si fiul sau Piel este urmarit de un roi de viespi foarte periculoase. Nava sufera un accident si Claude isi trimite fiul sa se adaposteasca intr-un fel de padure, asemanatoare unui coral, numita Dolongs dar nu inainte de a inregistra un mesaj pe care il trimite catre prietenul lui Jaffar, in care ii spune ce se intamplase si il roaga sa vina sa-l salveze pe Piel. Apoi ii da statia radio lui Piel si ii spune ca acela este prietenul lui, pe nume Mike, si ca trebuie sa faca tot ceea ce ii va spune Mike.
Cand Jaffar, care se afla pe nava lui impreuna cu partenera Belle si cu printul Matton, primeste mesajul lui Claude, decide sa plece sa salveze copilul dar inainte de asta merge pe planeta Devil’s Ball unde Silbad, vechiul prieten al lui Jaffar, decide sa li se alature. Matton insa nu sustine acest plan pentru ca el dorea sa fuga cat mai departe cu tezaurul pe care-l furase de pe planeta lui. Din acest motiv, Matton incearca sa-l omoare pe Piel dandu-i informatii false despre planeta pe care se afla si despre fiintele care o populau.
Misiunea de salvare a lui Piel va intalni multe piedici si cei implicati vor descoperi lucruri la care nu s-ar fi gandit niciodata, insa n-am sa va spun care sunt acelea pentru ca vreau sa vedeti singuri.
Va asigur ca merita efortul de a viziona acest spectacol grafic ;)

Fansite ; IMDb

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back