Guest post: generalitati Scooby Doo

Bianca Iacob este una dintre persoanele care urmaresc acest blog cu drag si care isi doresc ca lumea desenelor animate sa fie indragita de absolut toti oamenii din lume. Din acest motiv ea a scris pentru noi un frumos articol despre una dintre cele mai cunoscute francize animate: Scooby Doo. Speram ca o sa va placa articolul ei deoarece ne-am dori ca Bianca sa inceapa sa colaboreze mai des cu noi.

Scooby Doo- Where are you?

scooby12

Imi place, il iubesc, dar ce sa pot sa spun eu despre Scooby Doo? Scooby Doo este mai batran decat mine… S-a nascut pe 13 septembie 1969, avand doi tatici, in studiourile Hanna Barbera si continua sa dezlege mistere pana astazi la fel de pasionat/ infometat ca la inceput. Mereu pe drum, cu gasca, Mystery Inc., nu se da in laturi de la nici un pericol din proprie vointa (sau nu? , motivat de unul, doua sau chiar trei Scooby Snacks).
Dupa cum spuneam, Scooby nu este niciodata singur. El este ajutat de simpaticii lui prieteni in a caror tipologie ne regasim fiecare dintre noi, Fred– liderul clanului, un detectiv desavarsit care are intotdeuna un plan pentru a captura fantoma, Velma- cea inteligenta care analizeaza situatia si pune cap la cap indiciile, iar Daphne este o veritabila reprezentanta a stilului, fiind fashionista echipei. Deliciul grupului este creionat bineinteles de Shaggy si Scooby, care in actiunile lor sunt mai degraba determinati de foame decat de nevoia de adrenalina. Ne amintim cu totii cum, in timp ce erau urmariti de creaturi monstruoase, cei doi isi gaseau intotdeauna timp pentru o mica gustare. Ceea ce e de apreciat la ei ramane insa creativitatea, ei deghizandu-se in diverse personaje, care de care mai comice, in incercarea lor disperata de a „fenta” fantoma.
Magia desenului consta practic in combinatia de comic, supranatural, mister prezente in fiecare episod. Structural, serialul este caractarizat de circularitate prin respectarea unui scenariu relativ strict. Cei cinci prieteni, calatorind cu celebra dubita “The Mystery Machine“, descopera de fiecare data accidental un monstru sau o fantoma care perturba activitatile din imprejurimi. Bineinteles, Scooby si gasca (mai mult gasca :D) se ofera sa ajute localnicii in ceea ce priveste capturarea creaturii/ dezlegarea misterului. In final, se releva faptul ca fenomenele supranaturale, personajele mitice sau fatomele au mereu o explicatie logica, acestia nefiind altcineva decat niste infractori costumati care folosesc o serie de efecte speciale anume pentru a speria. Prin urmare, nu exista nici fantome,nici monstrii. Oare Scooby stie? Ar putea sa afle… So, Scooby, will you do it for a Scooby Snack? Two Scooby Snacks? 

Vocile originale:
Scooby-Doo- Don Messick
Shaggy- Casey Kasem
Fred- Frank Welker
Velma- Nicole Jaffe
Daphne- Stefanianna Christopherson

Creatori:
Joe Ruby
Ken Spears
Iwao Takamoto
William Hanna
Joseph Barbera
Surse:
Wiki Site oficial IMDB

PS:
• Pe site-ul oficial sunt o serie de jocuri foarte interesante al caror protagonist este bineinteles Scooby Doo
• Recomandare- primul episod Scooby Doo (and the rest is history… :D )

scooby-doo

Si daca tot suntem aici vrem sa va anuntam ca revista Scooby Doo si Fabrica de Magie organizeaza un super concurs. Detalii in imaginea de mai jos.

erc-concurs

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back