Dog City

Mister, Mistere si iar mistere….. Numai la pronuntia acestui cuvantul gandul ne fuge direct la Colombo-ul animatiei, Scooby Doo in persoana, care face ce face si mai rezolva un mister ( ma rog… Welma o face in cea mai mare parte). Totusi o sa pronunt cuvintul “Mister”, iar de data asta am sa il asociez cu un alt catel, poate ceva mai destept , singuratic si cu un manson FBI trade mark. Vorbesc de Ace Hart, personajul principal din serialul de animatie “Dog City“, care a fost in aer undeva pe PRO7, RTL sau posturi TV straine de la care aveai ce invata.

Dog City, este un serial de desen animat ce si-a facut aparitia prima si prima oara pe FOX (logic!), undeva prin ’92 asa … Serialul a fost atat de lung incat a durat pana in ’95. Pai da … misterele sunt la moda si acum :)
Animatia era ceva mai deosebita , pentru ca se baza si pe o puternica colaborare intre personajul detectiv Hart cu animatorul sau, muppetul Eliot Shap ( un caine also). Intr-un episod, Eliot chiar intra in cadru pentru a-l ajuta pe Ace cu un mister… asta numesc eu interactivitate :)
Alte personaje care il mai ajuta pe Ace in rezolvarea misterelor sunt tot personaje canine: Bugsy, Bruiser, Eddie, Frisky, si Kitty.

DOG CITY

30-minute / ep
Compania:A Nelvana Limited Production
Scenariul: Jim Lewis, Peter Sauder
Editorii: Peter Sauder, J.D. Smith
Regie: John Van Bruggen
Producator: Stephen Hodgins

Voci

Ron White – ACE HART
Stuart Stone – Eddie
Elizabeth Hanna – Chief Rosie O’Gravy
John Stocker – Bugsy Vile
James Rankin – Frisky
Stephen Ouimette – Mad Dog
Howard Jerome – Bruiser
Paulina Gillis – Kitty

Muppets:
Kevin Clash – Eliot Shag

WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back