“Cenusareasa” varianta rusa by Soyuzmultfilm

Camelia deja v-a spus ca ne dorim mult sa incepem sa va prezentam si altfel de desene animate, care nu au fost create de catre studiourile americane sau cele japoneze. Ea v-a povestit despre un frumos film animat francez, iar eu va voi prezenta astazi povestea Cenusaresei in viziunea cunoscutului studio de animatie rus, Soyuzmultfilm, cel care ne-a adus si celebra serie “Nu, pogodi“.

1233495863_zolushka_02

Filmul “Золушка/Zolushka” a fost realizat in 1979 de catre animatorul Ivan Aksenchuk, pe un scenariu scris de catre Albert Sazhin si este povestea clasica a Cenusaresei careia i se da o alura rafinata si delicata, specifica animatiei rusesti din acea vreme. Intreaga poveste nu este spusa ci cantata/recitata pe versurile lui Genrikh Sapgir. Muzica filmului este creata de catre Igor Tsvetkov si vocile aparti lui Tatiana Shabelnikova, I. Ivanov, V. Shaposhnikov, Ella Brunovsky si Vsevolod Larionov.

Va invit acum sa vizionati acest frumos film animat de scurt metraj si sper ca o sa il puteti aprecia la fel de mult cum o facem si noi. Promitem sa ne intoarcem si cu alte creatii ale studioului Soyuzmultfilm si ale altor studiouri din URSS/Rusia. Vizionare placuta!

Zelushhka 84275806

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back