She-Ra: Princess of Power (1985)

Daca tot va ziceam mai inainte de albumul de abtibilduri Panini cu He-Man and The Masters of The Universe nu puteam sa nu-mi iau revansa pentru faptul ca am uitat complet sa scriu un post detailat despre serialul Filmation care a avut-o ca protagonista pe sora lui, She-Ra.

She-Ra

Povestea desenului animat este bazata tot pe o serie de jucarii lansate de catre Mattel, serie care continua si astazi. She-Ra este alte ego-ul printesei Adora, o frumoasa luptatoare care, impreuna cu soldatii ei din “Marea Rebeliune” (Great Rebellion), doreste sa-si salveze planeta, Etheria, de sub domnia crudului Hordak si a sa Evil Horde. Inca din primele episoade aflam ca ea a fost rapita de catre Hordak si crescuta in minciuna, spunandu-i-se ca ea este un general care trebuie sa lupte impotriva rebeliunii. He-Man insa o gaseste si ii arata adevarul. Primele 5 episoade ale serialului, in care se pun bazele intregii povesti, au fost prima oara difuzate sub forma unui film denumit “The Secret of the Sword“.

Povestea este foarte asemanatoare cu cea a show-ului fratelui ei iar legatura dintre ei este realizata si de faptul ca Skeletor a fost secundaul lui Hordak. Alaturi de She-Ra lupta personaje ca Bow, Castaspella, Flutterina sau Double Trouble care apar si ei in seria de jucarii Mattel. Marea majoritate a personajelor sunt feminine, serialul axandu-se pe targetul fetite, deoarece seria He-Man captivase atentia predominant a baietilor. Mai multe despre personaje gasiti AICI. Companionul Adorei este calul ei Spirit care se transforma in maiestuosul Swiftwind prin puterea sabiei ei.


3529692113_9ce675783d_o 3491715528_0e1478a236_o

Seria a rulat in original timp de 2 sezoane, intre 9 septembrie 1985 si 5 decembrie 1987, si a continut 93 de episoade. Mai jos va las in compania primelor 5 episoade sudate intr-un film pentru a va aduce aminte de acest frumos serial al copilariei voastre. Vizionare placuta!

Producatori: Lou Scheimer, Filmation Associates, Mattel
Voci: Melendy Britt
Linda Gary
John Erwin
George DiCenzo
Lou Scheimer
Erika Scheimer
Wiki IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back