Faeries (film scurt 1981)

Astazi vreau sa va prezint un filmulet de doar 25 de minute, aproape necunoscut la noi, din pacate, dar foarte dragut. Este realizat de Mishkin, Hellmich, Virgien & Friends si Tomorrow Entertainment, dupa o populara carte ilustrata scrisa de Brian Froud si Alan Lee, despre minunata lume a creaturilor fantastice. Filmul a fost nominalizat la premiile Emmy la mai multe categorii si, asa cum veti vedea putin mai jos, a avut parte de o distributie foarte buna.

faeries

Poveste
Plecat la vanatoare impreuna cu un grup din satul sau, tanarul Oisin se desparte de acestia pentru a urmari o caprioara. Insa acea caprioara se dovedeste a fi printesa Nimah, o zana, care are pentru el o rugaminte neobisnuita: sa mearga cu ea in Taramul Zanelor, aflat in pericol. Ajuns acolo, Oisin afla de la regele zanelor ca Faerie Land este pe cale sa fie inghitit de intuneric din cauza unei creaturi malefice numita Shadow. Pentru ca aceasta creatura absoarbe puterile zanelor, singurul care poate lupta impotriva ei este un muritor. Oisin accepta misiunea cu conditia ca dupa incheierea ei sa fie dus inapoi in lumea lui. In periculoasa aventura va fi insotit de Puck, bufonul regelui, care avea abilitatea de a se transforma in orice dorea. Pe drum li se alatura un Kobold dupa ce este scapat de Oisin si Puck din mainile unor Trow.

Cam asta este tot ce am de gand sa va spun pentru ca altfel as ajunge sa va povestesc tot filmul ;)). Va invit sa-l priviti si sa-mi spuneti daca merita sa ramana necunoscut. Eu zic ca nu.

Credite:
Regie: Lee Mishkin
Producatori: Fred Hellmich, Lee Mishkin, Norton Virgien, Jean Moore Edwards, Thomas Moore, Anne E. Upson
Poveste originala: Brian Froud, Alan Lee
Scenariu: Alan Aldrich, Lee Mishkin, Christopher Gore
Muzica: Bobby Bennett
Companii: Mishkin, Hellmich, Virgien & Friends, Tomorrow Entertainment
Data premiera: 25 februarie 1981
Voci:
Oisin … Craig Schaefer
Faerie King / Shadow … Hans Conried (foarte multe voci in desene animate printre care Hobbitul si Tom Degetel)
Princess Niamh … Morgan Brittany (Dallas)
Puck … Frank Welker (Scooby Doo, Garfield, Transformers Revenge of the Fallen – Megatron)
Kobold … Bob Arbogast (Smurfs, Galtar an the Golden Lance)

BCDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back