Starchaser: The Legend of Orin

A trecut ceva timp de cand nu v-am mai propus un film de weekend si m-am gandit ca trebuie sa remediez “problema”.
Sunt convinsa ca nu sunt multi aceia care au auzit sau vazut Starchaser: The Legend of Orin, mai ales ca filmul a fost produs in 1985 si nu s-a bucurat de cine stie ce popularitate. Eu l-am descoperit absolut intamplator si am fost atrasa de numele lui – cuvintele “star” si “legend” au fost hotaratoare ;)).
La prima vizionare, nu mica mi-a fost surpriza sa descopar ca actiunea, parte din personaje si elemente grafice sunt Star Wars look-alike. Asemanarile sunt atat de multe incat m-a dus gandul ca realizatorii lui trebuie sa fi fost in mare pana de idei atunci cand s-au apucat sa-l faca si chiar am cautat sa vad daca au avut ceva probleme legale din acest motiv. N-am gasit insa nimic.
Cu toate acestea, daca reusiti sa faceti abstractie de copierea evidenta a elementelor din Star Wars, filmul nu se dovedeste a fi o pierdere de vreme. Actiunea este destul de bine legata, nu se taraganeaza, scenele de lupta din spatiu sunt bine realizate si personajele interesante. Poate un minus ar fi violenta un pic cam multa dar pentru un copil mai mare de 12 ani, eu zic ca e OK, mai ales pentru ca e vorba de un film Sci-Fi. Fiind unul dintre primele filme in care s-a folosit grafica computerizata si tinand cont de perioada in care a fost creat, animatorii au reusit sa faca o treaba foarte buna, iar acesta este un mare plus.

Photobucket

Foarte pe scurt, scenariul suna cam asa: Mii se ani in viitor, pe planeta Trinia, populatia este inrobita si silita sa munceasca in mine subterane supravegheati de robotii condusi de Lord Zygon. Oamenii sunt convinsi ca nu se poate trai la suprafata si ca Zygon este un zeu ce trebuie ascultat si respectat. In aceste mine il gasim pe Orin, un tanar ce are grija de micul sau frate orb si de batrana lui matusa.
Intr-una din zile, sapand in mine, Orin gaseste o sabie cu manerul batut in nestemate, iar bunicul lui Elan, prietena cea mai buna a lui Orin, isi sacrifica viata pentru ca aceasta sabie sa nu fie vazuta de robotii lui Zygon. Nu mica ii este surpriza lui Orin cand sabia prinde viata si din ea apare silueta unui batran care spune ca la suprafata planetei se afla o lume care asteapta sa fie descoperita daca cei ce locuiesc in mine au curajul s-o faca. In ciuda opozitiei celorlalti, Orin se hotaraste sa plece in cautarea acelei lumi si sa lupte pentru ca semenii lui sa scape de tirania lui Zygon.
Ajuns la suprafata, Orin isi va gasi aliat in persoana lui Dagg, un traficant de cristale care piloteaza o nava numita Starchaser. Nava este condusa de un computer antropomorf numit Arthur (in paranteza fie spus, Arthur este un personaj extrem de simpatic). Curand lor li se va alatura robotul Silica si mai tarziu printesa Aviana, fiica unui guvernator de pe o alta planeta.
Cum va lupta acest micut grup pentru a-l inlatura pe Zygon si care este misterul sabiei lui Orin, veti descoperi urmarind filmul.

starchaser starchaser starchaser

starchaser starchaser starchaser

Credite
Regie: Steven Hahn
Scenariu: Jeffrey Scott
Producatori: Thomas Coleman, Christine Danzo, Steven Hahn, Daniel Pia, Michael Rosenblatt
Muzica: Andrew Belling
Studio: Young Sung Production Co.
Distribuit de: MGM Home Entertainment
Data premiera: 22 noiembrie 1985
Durata: 105 minute

Voci
Joe Colligan … Orin
Anthony De Longis … Zygon
Carmen Argenziano … Dagg
Tyke Caravelli … Silica
Noelle North … Elan / Aviana
Les Tremayne … Arthur

IMDb

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back