Desene animate: Robotix (1985)

Am intrat adanc in febra francizelor Hasbro si desi poate o sa aruncati cu oua dupa mine din aceasta cauza tot nu ma voi abtine sa va prezint un alt desen animate realizat avand la baza gama de jucarii realizata de ei impreuna cu firma de jocuri pe computer Milton Bradley. La fel ca si Inhumanoids, acest desen animat a fost produs de catre Marvel si Toei Animation impreuna cu Sunbow Productions.

Acest show a facut si el parte din emisunea Super Sunday in acelasi timp cu Inhumanoids si Jem and The Holograms, dar daca vi s-a parut ca Inhumanoids a avut parte de un sfarsit prea timpuriu atunci trebuie sa va spun ca Robotix a fost anulat dupa si mai putin timp, mai bine zis dupa difuzarea a 15 episoade a cate 6 minute fiecare. :(

Hai insa sa va spun cateva cuvinte despre povestea acestui desen animat ca apoi sa va las sa il savurati urmarind clipurile de mai jos. Ea este asemanatoare cu cea a francize Transformers care a aparut cam in aceasi perioada si prezinta conflictul dintre bunii si pasnicii Protectons si maleficii Terrakor, ambele echipe aflandu-se pe planeta Skalorr. Evident intre cele doua echipe apare si un grup de oameni care iau parte involuntar in acest razboi. Acum 6 milioane de ani planeta fusese zguduita de un dezastru si toata inteligenta si tot spiritul locuitorilor planetei fusesesa incluse in Compucore, un urias si puternic computer central al planetei. Cand acest computer este redeschis Robotix apar avand ca inteligenta cea a strabunilor planetei. Ei sunt divizati intre cele doua grupuri, oamenii sustinand evident grupul Protectronilor.

Robotix_the_movie

Personaje:
Protectons: Argus, Bront, Jerrok, Narra, Boltar, Kontor
Terrakors: Nemesis, Tyrannix, Steggor, Goon, Venturak, Terragar
Oamenii: capitanul Exeter Galaxon, Tauron, Kanawk, Gaxon, Lupus, Nommo, Traxis, Steff, Flexor, Spiro, Zarru

cgap099 capg102 capg091capg086

Sunt sigura ca multi dintre voi deja vedeti o asemanare puternica cu Transformers. Cam asa si este. Poate acesta este si un alt motiv pentru care show-ul nu a avut succes si a fost anulat asa devreme. Chiar as vrea sa stiu ce parere aveti urmarind seria mai jos. Vizionare placuta!

Regizor: Wally Burr
Producatori: Joe Bacal, Tom Griffin, Don Jurwich
Voci: Michael Bell, Arthur Burghardt, Corey Burton, Victor Caroli, Peter Cullen

Wiki IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back