Cattanooga Cats

Zilele trecute mi-am amintit despre un trio care pe mine ma amuza foarte mult pe vremea cand urmaream mai mult desene animate decat anime. N-am sa vorbesc despre acel trio, ci despre un alt desen animat care a fost difuzat impreuna cu el, in show-ul caruia i-a dat numele, The Cattanooga Cats.

cattanooga_cats

Ca urmare a succesului pe care show-ul The Banana Splits Adventure Hour l-a avut pe NBC, Hanna-Barbera Production a mai pus la cale un show asemanator pentru ABC, ce a fost difuzat incepand cu septembrie 1969. Din pacate acesta nu a avut succesul scontat si in 1971 a fost incheiat.
The Cattanooga Cats Show a avut la inceput patru segmente ce acopereau durata unei ore:
– The Cattanooga Cats
– Around the World in 79 Days
– It’s the Wolf!
– Motormouse and Autocat
In 1970, ultimele doua segmente au fost separate intr-un alt show, “Around the World in 79 Days” a fost oprit, iar Cattanooga Cats a ramas singur intr-un show de o jumatate de ora. La noi a fost difuzat pe Cartoon Network si cred (nu sunt sigura de informatia asta) ca a rulat (sau va rula) si pe Boomerang (pentru cei care il pot vedea).

Despre actiunea episoadelor nu e mare lucru de spus: Country (voce si chitara), Kitty Jo (voce), Scoots (basist) si Groove (baterist) formeaza o trupa rock si, impreuna cu Teeny Tim, cainele lui Kitty Jo, bat tara in lung si-n lat calatorind intr-o duba. In calatoriile lor li se intampla tot felul de lucruri, de la intalnirea cu o vrajitoare, pana la urmarirea formatiei de o fana insistenta.

Intro show

Autograph Hounded

Credite:
Regie: William Hanna, Joseph Barbera, Charles A. Nichols
Producatori: William Hanna, Joseph Barbera, Lew Marshall.
Studio: Hanna-Barbera Productions
Animatie: Ray Abrams, Carl Alfonso, Vincente Bassols, Shannon Lee Dyer, Hugh Fraser, George Goepper, Fernando Gonzales, Terry Harrison, Volus Jones, Lou Kachivas, Casey Onaitis, Ed Parks
Scenariu: Neal Barbera, Larz Bourne, Ed Brandt, Tom Dagenais, Len Janson, Earl Klein, Bill Lutz, Mike Maltese, Chuck Menville, Bill Perez, Joe Ruby
Voci:
Bill Callaway … Country
Julie Bennett … Kitty Jo
Jim Begg … Scoots
Casey Kasem … Groove
Prima aparitie: 06 septembrie 1969.
Durata: 6 minute

Lista episoade
1. Witch Wacky
2. Geroni-hoho
3. The Big Boo-Boo
4. Wee Greenie Goofie
5. Mummy’s Day
6. Zoo’s Who
7. Autograph Hounded
8. Caribbean Kook
9. Ghosting a Go-Go

IMDb ; BCDB

Image and video credit: Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back