Desene animate: Bionic Six (1987)

Continui calatoria noastra in anii ’80 cu un serial realizat de catre TMS Entertainment in colaborare cu Osamu Dezaki cel care a fost responsabil de capodopere anime precum Astroboy, Cobra sau Lupin III.

Povestea este centrata in jurul unei familii mai speciale. Jack Bennett este un agent secret, fost pilot, care a suferit mami multe modificari bionice care i-au oferit puteri supraomenesti. Plecat intr-o excursie cu familia sa este atacat de extraterestii in timpul unei misiuni secrete iar intreaga sa familie este ingropata sub un morman de zapada radioactiva. Speriat ca isi pierde familia, Bionic-1 ii duce pe toti (erau deja in coma profunda) in atelierul profesorului Sharp care ii facuse lui modificarile bionice. Acesta constata ca aceste modificari il facusera pe Jack sa fie imun la razele periculoase asa ca se hotaraste sa ii faca bionici si pe restul membrilor familiei pentru a-i salva.

Deveniti astfel o familie bionica, cei 6 Bennet, devin comandoul secret al profesorului Sharp si au ca scop lupta impotriva fiintelor malefice si extraterestre care tot atacau Pamantul. Cel mai mare inamic al lor este chiar fratele profesorului, doctorul Scarab, care este obsedat de nemurire si de procedeul inventat de fratele sau care transforma oamenii in fiinte bionice.

Personaje:
Eroii: Jack Bennett, aka Bionic-1, Helen Bennett, aka Mother-1 =)) , Eric Bennett, aka Sport-1, Meg Bennett, aka Rock-1, J.D. Bennett, aka IQ, Bunjiro “Bunji” Bennett, aka Karate-1, F.L.U.F.F.I., profesorul Amadeus Sharp
Malefice: Dr. Wilmer Sharp aka Dr. Scarab, Glove, Madame-O, Mechanic, Chopper, Klunk, Mrs. Scarab aka Scarabina, Shadow Boxer

120px-TeamScarab Bionicsix

Serialul a durat 2 sezoane si s-a bucurat de succes. Astfel firma de jucarii LJN a lansat o serie de action figures bazate pe personajele serialului. Au fost create 13 astfel de soldatei.

Daca v-am facut macar putin curiosi va las in compania unui episod cu speranta ca o sa impartasiti si cu noi parerea voastra vis-a-vis de astfel de seriii de desene animate care includ comandouri si roboti.

Data premiera: 19 aprilie 1987
Durata: 2 sezoane/65 episoade
Durata episod: 22 minute
Scenariu: Gordon Bressack, Jean-Marc Lofficier
Producatori: Yutaka Fujioka, Sachiko Tsuneda, Gerald Baldwin
Wiki IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back