Sky Commanders

Daca tot nu apuc sa mai scriu despre anime, sa va povestesc putin despre un alt serial de desene animate venit de la Hanna si Barbera.
Sky Commanders a rulat pentru prima data in 1987 in cadrul programului The Funtastic World of Hanna-Barbera si, ca multe alte seriale produse de acest studio, nu s-a intins decat pe durata a 13 episoade. O contributie importanta la realizarea acestui show a avut-o si studioul Toei Animation, pe parte de productie si artwork.

Photobucket

Sky Commanders, un grup multinational format din soldati si specialisti in alpinism lupta in fiecare zi pentru a opri planurile generalului Plague si a mercenarilor lui numiti The Riders, care vor sa obtina controlul asupra planetei. Actiunea se desfasoara in Pacificul de Sud, unde un nou continent se crease prin iesirea la suprafata a unui nou element foarte puternic dar instabil radioactiv, numit Phata 7. Generalul Plague voia sa puna mana si sa controleze acest element letal dar generalul Mike Summit si oamenii lui fac tot posibilul ca sa-l impiedice.
Misiunea grupului Sky Commanders este cu atat mai grea cu cat noul continent (High Frontiers) este el insusi un inamic de temut. Oricand conditiile meteo se pot schimba, oricand se poate produce un cutremur, o alunecare de teren sau alta catastrofa naturala.
Ca sa se poate deplasa pe noul continent nu exista decat doua solutii: zboruri la inalta altitudine sau folosirea unor cabluri laser, o versiune avansata a cablurilor de coborare folosite in alpinism. Si, ca pericolul sa fie adus la superlativ, cei aflati pe noul continent trebuie sa se confrunte si cu noi forme de viata, mutanti aparuti in urma actiunii radiatiilor elementului Phata 7.

Generic de inceput

Generic de final

Lista episoade
1. Assault on Raider Stronghold
2. Back In the Fold
3. Marooned
4. Fresh Recruit
5. One On One
6. Divide and Conquer
7. Rescuers Need Rescuing
8. Terminal Temblor
9. S.O.S.
10. Turncoat
11. Deep Freeze
12. Firestorm
13. The Agony of Defeat

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

Credite:
Regie: Oscar Dufau, John Kimball, Don Lusk, Charles A. Nichols,
Scenariu: John Bates, Mark Cassutt, Don Glut, Jack Hudock, Eric Lewald, Tony Marino, David Schwartz, Kelly Ward, Andrew Yates, Antoni Zalewsk
Producatori: Joseph Barbera, William Hanna, Kay Wright
Durata: 30 minute per episod

Voci
Charlie Adler – Kreeg
Richard Doyle – ‘Books’ Baxter
Bernard Erhard – General Lucas Plague
Paul Eiding – Raider Rath
Dick Gautier – Mordax
Dorian Harewood – Jim Stryker
Darryl Hickman – R. J. Scott
Soon-Tek Oh – Kodiak
Robert Ridgely – Mike Summit
Tristan Rogers – ‘Spider’ Reilly
Lauren Tewes – Red McCullough
B.J. Ward – Dr. Erica Slade
William Windom – ‘Cutter’ Kling

Odata cu serialul a fost produsa si o linie de jucarii destul de complexe care s-au bucurat de succes la vremea respectiva.

Photobucket Photobucket Photobucket

Reclama la jucarii

Si acum, haideti sa ne uitam la primul episod :D

IMDB ; BCDB

Tag-uri:

  • aTo

    moaaaaaa… ce-mi mai placeau astea cand eram mic si de ceva vreme incoace ma tot chinui sa-mi amintesc cum se numeau. Noroc cu voi :P

  • Kmeleon

    noroc cu noi ;))

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back