Ferdinand the Bull

Cred ca multora li s-a intamplat ca dupa ce au vazut un desen animat, un film sau un show de divertisment, sa ramana cu o expresie sau un nume pe care sa le foloseasca atunci cand vor sa exprime un anumit lucru. De exemplu, o aud foarte des pe fii-mea zicand “Batman, Batman” atunci cand se converseaza cu prietenii si ei se dau mari ca o sa faca ceva sau au facut ceva iesit din tipare.
Ei bine, de-a lungul timpului am avut si eu partea mea de astfel de chestii si despre una chiar am vorbit cu nu foarte mult timp in urma. Un alt exemplu vine de la un scurtmetraj Disney care se numeste “Ferdinand the Bull“. Ori de cate ori voiam sa punctez ca o persona (de cele mai multe ori un barbat/baiat ;)) ) este tipul de om bleg sau neinteresat decat de lumea proprie sau mult prea pacifist sau orice ce se potrivea cu personajul, ziceam “Ferdinand. Ce sa-i ceri? “.

disney

Scurtmetrajul despre care vorbesc este realizat dupa o carte pentru copii scrisa de Munro Leaf si ilustrata de Robert Lawson, care spune povestea unui taur ce nu avea niciun interes pentru lupte (asa cum sta bine unui taur) ci tot ce voia era sa stea sub copacul preferat si sa admire florile. Filmuletul a fost premiat cu Oscar pentru Best Animated Short in 1938.

IMDb

Tag-uri:

 • oaaaa.cat de misto..Uitasem de ferdinand! Multumesc!

 • Feli

  Multumesc mult…chiar merge…:*

 • Kmeleon

  cu placere :D

 • Ferdinand

  E peste timp replica mea, dar nu-i asa ca-l iubesti si ca ti-ai dori ca si copii tai sa se uite la “Feridinad” din cand in cand si nu numai la “Batman” ? Si de cate ori ai ocazia revezi desenele alea cu mare placere?

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back