Cei trei muschetari, romanul scris de Alexandre Dumas, a avut de-a lungul timpului numeroase ecranizari, fie live action fie animate si deja am vorbit despre una din ele. Astazi a venit randul alteia. Din titlul ei, Dogtanian and the Three Muskehounds, cred ca este usor de ghicit ca personajele atat de cunoscute de noi sunt intruchipate de caini, cu cateva exceptii ca sa nu devina prea monoton ;))

Serialul este rezultatul unei colaborari dintre studioul spaniol BRB Internacional si celebrul studio japonez Nippon Animation desi, in unele locuri este gresit citat ca fiind o productie sud-africana /:). Cu toate ca este o co-productie japonezo-spaniola, seria a fost realizata in limba engleza, probabil cu gandul de a intra mai usor pe piata si aceasta alegere a fost una fericita daca e sa ne luam dupa succesul pe care l-a avut. Pe langa asta, au mai fost realizate versiuni in limbile spaniola, japoneza si cativa ani mai tarziu a aparut un dub si in afrikaans de unde, probabil, si confuzia de care vorbeam mai devreme.
Despre firul povestii nu prea am mare lucru de spus, avand in vedere ca urmeaza destul de bine linia generala a romanului lui Dumas. Dogtanian decide sa plece la Paris pentru a se inrola in randul muschetarilor condusi de Monsieur Treville, un vechi priten al tatalui sau. Ajuns in capitala, se imprieteneste cu trei muschetari, Athos, Porthos si Aramis, si, impreuna cu ei, va lupta pentru a dejuca planurile cardinalului Richelieu si a acolitilor sai: Milady, contele Rochefort si capitanul Widimer. El se va indragosti de Juliette (Constance Bonacieux in romanul lui Dumas) servitoarea si in acelasi timp confidenta reginei Anna de Austria.









Asa cum spuneam, personajele sunt personificate de diverse rase de caini dar exista si cateva exceptii: Juliette este vulpe, Milady este pisica, Planchet – servitorul lui Dogtanian – este urs, Pip – ajutorul lui Dogtanian – este soarece, iar hotul de bijuterii Blue Falcon este, asa cum ii spune si numele, un soim.
Serialul are si o continuare numita The Return of Dogtanian, ce a avut premiera in 1990, dar aceasta continuare nu a mai fost realizata in colaborare cu Nippon Animation, BRB Internacional colaborand de data aceasta cu Thames Television si Wang Film Productions. Din pacate acesta colaborare nu a fost prea fericita, a doua serie nereusind sa atinga succesul precedentei, poate si din pricina lipsei stilului de animatie japonez.
Intro englez
Intro japonez
Intro spaniol
Intro francez
Titluri alternative
Wanwan Sanjushi – Japonia
D’Artacan y los tres Mosqueperros – Spania
Brakenjan – Afrikaans
Autanjanas ir trys muškietininkai – Lituania
Czworonozni muszkieterowie – Polonia
Dartacão e os três Moscãoteiros – Portugalia
Dartangav i tri psa mushketera – Rusia
Kolme Muskettikoiraa – Finlanda
Les Trois Mousquetaires – Franta
D’Artagnan und die drei MuskeTiere – Germania
Shloshet HaMusketerim – Israel
D’Artacan e i tre moschettieri – Italia
Credite
Regie: Luis Ballester Bustos, Shigeo Koshi
Scenariu: Claudio Biern Boyd, Yoshihiro Kimura, Akira Nakahara, Taku Sugiyama
Producatori: Claudio Biern Boyd, Koichi Motohashi
Muzica: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Katsuhisa Hattori
Data premiera: octombrie 1981
Numar episoade: 26 x 26 minute
Cast englez
Dogtanian – Cam Clarke
Porthos – Dan Woren
Athos – Mikey Godzilla
Aramis – Eddie Frierson
Juliette – Rebecca Forstadt
Pip – Steve Kramer
Monsieur Treville – Richard Epcar
Rochefort – Dave Mallow
Milady – Edie Mirman
Widimer – Michael Reynolds
Blue Falcon – Robert Axelrod
Narator, Ducele de Buckingham – Tom Wyner
Richelieu – Kerrigan Mahan
Cast japonez
Dogtanian – Satomi Majima
Porthos – Tesshô Genda
Athos – Akio Nojima
Aramis – Kaneto Shiozawa
Juliette – Keiko Han
Milady – Eiko Masuyama
Richelieu – Mugihito
Pingback: Around the World with Willy Fog | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()