Voltes V

Va pomeneam despre Combattler V, prima serie anime ce face parte din trilogia Robot Romance Trilogy, si iata ca acum a venit vremea sa va povestesc despre cel de-al doilea serial.
Choudenji Machine Voltes V a fost difuzat pentru prima data in aprilie 1977 fiind creatia aceluiasi grup cunoscut sub numele de Saburo Yatsude, despre care v-am mai vorbit, si fiind o productie comuna Sunrise si Toei. La fel ca si “fratele” sau Combattler, Voltes a fost inclus in linia de jucarii de la Matel, Shogun Warriors.

Photobucket

Pamantul este invadat de Armada planetei Boazan si fortele armate cele mai importante al pamantenilor sunt infrante, inclusiv cea americana. Singurii care reusesc sa aiba o victorie rasunatoare asupra lor sunt japonezii, cu al lor super-robot Voltes V (a se citi Voltes 5), dar aceasta duce la concentrarea atacurilor extraterestre asupra Japoniei.
Voltes V a fost proiectat de profesorul Kentarou Gou, sotia lui Mitsuyo Gou si colegul lor profesorul Hamaguchi. Robotul este format din cinci “Volt Masini” ce sunt pilotate de Ken’ichi, Daijiro şi Hiyoshi, cei trei fii ai lui Kentaro şi Mitsuyo, impreuna cu Megumi, fiica generalului Oka, si Ippei Mine, un cowboy orfan.
Voltes V are baza intr-o fortareata numita Camp Big Falcon, situata pe o insulă în formă de pasare de langa coasta Japoniei.

Voltes Voltes Voltes

Seria se axeza pe luptele duse de Rezistenta formata atat pe Pamant cat si pe planeta natala a invadatorilor pentru inlaturarea tiranului Zu Zanbajil dar si pe misiunea paralela a celor trei frati, aceea de a afla de ce tatal lor, profesorul Kentaro Go, disparuse in mod misterios. Mai târziu, în serie, fraţii isi decopera originea jumatate Boazaniana, lucru ce va avea un mare impact asupra nu doar a vietii lor ci si a prietenilor si dusmanilor lor.
Inovatia adusa de aceast anime este aceea ca, pentru prima data intr-o serie mecha, personajele negative sunt tratate cu mare atentie, fiind foarte bine dezvoltate. Daca mai adaugam si ca se pune accent pe sentimentele si valorile umane, atunci este lesne de inteles de ce acest serial si intreaga trilogie regizata de Nagahama, sunt considerate ca revolutionare pentru genul mecha.

Personaje

Photobucket

Voltes Voltes Voltes

Voltes Voltes Voltes

Voltes Voltes Voltes

Kenichi Gou – este liderul echipei de Voltes V. Piloteaza Volt Crewzer, care formeaza capul lui Voltes V si, de asemenea, coordoneaza miscarile si atacurile robotului. Foarte talentat in manuirea armelor si foarte bun motociclist, este cel mai matur component al echipei. Prea multa lui seriozitate il face de multe ori sa-si verse nervii pe cei doi frati mai mici dar cu toate acestea are o inima buna si este un prieten de nadejde.
Daijirou Gou este mijlociul dintre frati si piloteaza Volt Panzer, care formeaza trunchiul lui Voltes V. Practicant de arte martiale, lupta foarte bine in confruntari corp la corp.
Hiyoshi Gou este fratele cel mic si in acelasi timp cel mai tanar membru al echipei Voltes. Piloteaza Volt Frigate care formeaza picioarele robotului. Foarte talentat in tot ce inseamna dispozitive electronice, si-a creat un robotel in forma de caracatita. Ii place foarte mult apa si drept urmare este un foarte bun inotator.
Megumi Oka este singura femeie din echipa (ca doar trebuie sa fie intotdeauna si o fata) si este fiica generalului Oka. Ea este cea care reuseste sa pastreze armonia in grup reusind de multe ori sa aplaneze conflictele ce se isca intre membrii echipei. Piloteaza Volt Lander, care formeaza talpile robotului. Desi are aparenta unei fete foarte dragute si vesele, in realitate este o foarte buna practicanta de arte martiale, antrenata in secret in arta Ninjutsu.
Kentarou Gou este unul dintre creatorii lui Voltes V. Originea lui nu este pamanteasca el fiind de fapt boazanian de sange regal. Fiind nascut fara coarnele specifice rasei lui, reusise sa-si ascunda acest defect pentru un timp dar secretul i-a fost aflat si a fost intemnitat ca fiind tradator. Reusind sa evadeze se refugiase pe Pamant unde isi formase o noua familie. Este tatal celor trei frati din echipa Vultus dar si tatal printului Heinell. Numele lui real este Ragooru (Lagour).
Mitsuyo Gou este sotia pamanteana a lui Kentarou Gou. Fiind om de stiinta, l-a ajutat pe acesta la crearea lui Voltes.
Profesorul Hamaguchi este, la inceputul seriei, comandantul bazei Camp Big Falcon. Prieten cu Kentarou Gou a fost un tata-substitu pentru cei trei frati.
Generalul Oka este comandantul Earth International Defense Force si tatal lui Megumi.

Photobucket Voltes Voltes

Voltes Voltes Voltes

Printul Heinell este fiul pe care Kentarou Gou l-a avut cu sotia lui de pe Boazan. Crescut cu stigmatul de “fiu de tradator”, imparatul Zu Zambajil nu l-a indepartat de la succesiunea tronului dar nici nu l-a anuntat ca succesor. Dupa repetatele esecuri in a invinge rezistenta pamanteana, este indepartat de la conducerea ofensivei impotriva Pamantului. Cand realizeaza ca lupta impotriva tatalui si a fratilor lui, Heinell isi schimba total optica si face tot posibilul ca tiranul sa fie indepartat.
Imparatul Zu Zambajil – a ocupat tronul prin divulgarea secretului lui Kentarou, devenind un tiran condus de lacomie si dorinta de expansiune.
Katherine Rii este ajutorul de nadejde al printului Heinell si secret indragostita de el.
Jangal Rui – unul dintre generalii printului Heinell si foarte loial acestuia. Un boazanian unic in infatisare, avand trei coarne in loc de doua si canini proeminenti.
Ducele Zaki este spionul lui Zambajil, insarcinat cu asasinarea printului Heinell.
Zuhl – unul dintre ofiterii lui Heinell, strateg si creator de roboti. Ca si Jangal Rui, este un boazanian diferit, avand un singur corn in frunte.

Armele lui Voltes V
# Choudenji String
# Choudenji Goma
# Voltes Bazooka
# Gatling Missile
# Arm Gun
# Choudenji Rope
# Grand Fire
# Grand Missile
# Chain Knuckle
# Choudenji Beam
# Choudenji Wave
# Choudenji Ball
# Tenkuu Ken (Sky Sword)

Voltes Voltes Voltes
Voltes Voltes Voltes

Bestiile (doar cateva dintre ele)

Voltes Voltes Voltes
Voltes Voltes Voltes

Titlu original
Choudenji Machine Voltes V
Titluri alternative
Super Electromagnetic Machine Voltes V
Super Electron Machine Voltes V
Ultra Electromagnetic Machine Voltes V
Voltes V
Voltes V Evolution
Voltus V (Spania)
Vultus V (Italia)
Credite
Regie: Tadao Nagahama
Scenariu: Fuyunori Gobu, Masaaki Sakurai, Masaki Tsuji, Saburo Yatte, Shoichi Taguchi, Yumiko Tsukamoto
Muzica: Hiroshi Tsutsui
Mecha design: Yuki Hijiri
Studio: Sunrise si Toei Animation
Prima difuzare: 4 iunie 1977 – 25 martie 1978
Numar episoade: 40 x 30 minute

Opening: “Voltes V no Uta” / Mitsuko Horie, Columbia Yurikago-kai si Koorogi ’73
Ending: “Chichi wo Motomete” / Ichiro Mizuki si Koorogi ’73

Seiyuu
Yukinaga Shiraishi … Ken’ichi Gou
Tesshô Genda … Daijiro Gou
Noriko Ohara … Hiyoshi Gou
Kazuyuki Sogabe … Ippei Mine
Miyuki Ueda … Megumi Oka

Osamu Ichikawa … Prince Heinell
Hiroshi Masuoka … Zuhl
Kenji Utsumi … General Do Bergan
Mikio Terashima … Emperor Zu Zanbajil
Noriko Ohara … Katherine
Ran Tokumaru … Zuul
Ryusuke Shiomi … General Gurul
Seizo Katou … Professor Hamaguchi
Shozo Iizuka … Jangal
Tamio Ohki … Professor Sakunji
Yuu Mizushima … Kentaro Gou / Ragooru
Hiroshi Masuoka … General Oka
Tamio Ohki … Duke Zaki

Generic de inceput

Generic de final

Formarea lui Voltes V

Hei! V-am facut pofta de un mecha bun?
Daca da, va invit sa urmariti toate cele 40 de episoade.
Let’s Volt-In! :D

credit foto
Wikipedia ; ANN ; MAL

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back