Tarzan – Disney

Film Film ! Tarzan Tarzan :P :P …ok , am luat-o razna ….. doar ma bucuram ca ne uitam iar la film. De data asta am ales o productie despre un personaj ultrasuperarhi cunoscut – Tarzan.

Photobucket

Tarzan este un film de animatie produs de compania Disney, care a avut aparitia acum 10 ani, in 1999. Face parte din aceeasi perioada Disney ( Disney Renaissance) dar este filmul cu ce mai mare buget (#150milioane dolari) din acea perioada. Ca toate productiile cu si despre Tarzan, acest film este bazat pe povestea Tarzan of the Apes a lui Edgar Rice Burroughs. Productia a beneficiat si de o varietate de imagini 3D canvas, mai mult pentru peisaje. Muzica din film este scrisa si cantata de Phil Collins. Piesa “You’ll Be in My Heart” a si castigat premiile Oscar si Golden Globe pentru cel mai bun cantec dintr-un film. Asta nu prea ne mira, deoarece cam tot ce a insemnat Soundtrack in filmele Disney a fost premiat cu Oscar sau Golden Globe.

Despre poveste nu am sa vorbesc prea mult, penru ca oricum este cunoscuta ca deh… vorbim de Tarzan, dar si pentru ca urmeaza filmul.

Hai …pregatiti-va popcornul. Incepe:

Credite:

Aparitie : 18 iunie 1999
Productie : Disney
Regie: Chris Buck, Kevin Lima
Producator: Chris Buck
Scenariul: autorul Edgar Rice Burroughs

Voci :

Tony Goldwyn … Tarzan
Minnie Driver … Jane Porter
Glenn Close … Kala
Brian Blessed … Mr. Clayton, the Gorilla Hunter
Nigel Hawthorne … Professor Archimedes Q. Porter
Lance Henriksen … Kerchak, the Gorilla King
Wayne Knight … Adult Tantor
Alex D. Linz … Young Tarzan
Rosie O’Donnell … Young Terk / Adult Terk
Taylor Dempsey … Young Tantor

Wiki , IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back