Space Emperor God Sigma

M-am pus serios pe povestit cu voi despre animeuri si uite ca azi revin la unul dintre genurile mele preferate: robot-mecha. Desi toata viata am colectionat si m-am jucat cu papusi, nu pot spune ca nu am o pasiune pentru roboti. Cred ca mi se trage de la “Saber Rider” sau “Voltron“.

Azi este momentul pentru un serial din 1980 denumit “Space Emperor God Sigma” sau, in original, “Uchū Taitei Goddo Shiguma“. Anime-ul ne povesteste despre anul 2050 cand o criza energetica loveste Pamantul. Speranta se gaseste insa in Trinity City unde un om de stiinta inventeaza energia Trinity care poate sa sustina intregul consum de energie. Rivalii insa nu ezita sa apara. Imperiul de pe planeta Elda doreste sa puna mana pe aceasta sursa incredibila de putere. Armatele sale ataca si ocupa colonia de pe luna lui Jupiter, Io, iar pamantenii se hotarasc sa construiasca 3 roboti (Kaimeiou, Kuuraiou si Rikushin’ou), toti alimentati de Trinity si care, atunci cand sunt combinati, formeaza super robotul God Σ (Sigma). La carma lui se afla luptatorul de arte martiale Toushiya Dan care ghideaza sabia robotului in apararea Pamantului. Lucrurile iau insa o intorsatura in momentul in care se descopera ca armata de pe Elda venea din viitor pentru ca pamantenii fusesera cei care ii atacasera si acum ei voiau sa le fure energia pentru a-si apara planeta.

Cine sunt creatorii acestui serial? Evident Toei Animation.

Regizor: Takeyuki Kanda
Creator: Saburo Yatsude
Desenator: Kaoru Shintani, Kazuhiko Udagawa
Mecha design: Submarine, Yutaka Izubuchi
Episoade: 50
Personaje: Toshiya Dan , Tomokazu Seki , July Noguchi, Kensaku Kira, Rie Haruka, Minako Maruchino, Tera

Seria a avut succes motiv pentru care Bandai America a inclus o jucarie cu super robotul God Sigma in linia sa de jucarii-robot Godaikin. Aveti mai jos o reclama cu aceasta jucarie.

Hai sa vedem acum…cine se mai juca cu roboti cand era mic? :D

Generic

Reclama jucarie

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Sursa

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back